Annons

Annons

Annons

Rättvik

Efter 40 år rullar stilmastern igen

"För att undvika körförbud bör du boka besiktningstid före 750630".
Så står det på Svensk bilprovnings hemsida.
Efter 40 år tog Leffe Johansson sin stilmaster de luxe T -69 till besiktningen och sedan åkte han till Rättvik.

Läs mer: Här har vi samlat allt från Classic Car Week

Under Classic Car Week i Rättvik vimlar det av fina bilar, men även av en och annan fin husvagn. På gräsytan utanför gymnasiet har Leffe Johansson och Joan Jörgensen campat upp med en välputsad gräddvit gammal vagn.

Vagnen är tillverkad i Kälarne i Jämtland 1969, innan fabriken gick i konkurs 1971. Under de tre åren hann 55 husvagnar bli klara.

– Jag köpte den för tio år sedan och för tre år sedan började jag att renovera, berättar Leffe och bjuder in DT i husvärmen.

– Jag har bytt ut mycket invändigt, väggar, golv och innertak för det var så rötskadat. Plastskalet och det som är mahogny är original, berättar Leffe och visar runt.

Annons

Bland annat finns ett litet toalettutrymme, där man drar ut en del av väggen på ett fiffigt sätt för att kunna stänga om sig.

Annons

Utvändigt på vagnen är det mesta gjort. Lite lister och anordning för förtält finns kvar på Leffes att-göra-lista.

– De här vagnarna var bara gjorda för att sätta på soltak, men jag ska anpassa den för ett riktigt förtält, så så blir det till nästa år.

Även om husvagnen gick igenom besiktningen så blev det problem på vägen upp till Rättvik. När Leffe och Joan tog en paus i Hedemora upptäckte Leffa att det blivit sprickor i den nya dragramen.

– Man lastade nog inte lika tungt förr i tiden, säger Joan och skrattar, men Leffe fick tag på en verkstad som var öppen och fick låna en svets och kunde förstärka draget och vi kunde åka vidare.

Bilen som Leffe Johansson ägt i 16 år, och som han drog husvagnen med är en röd ford fairlane crown victoria -55.

Inbäddat innehåll

För Joan Jörgensen och Leffe Johansson är det premiärtur i nyrenoverade husvagnen av märket stilmaster de luxe T från 1969.

Listerna till husvagnen lyckades Leffe Johansson hitta från ett konkurslager för tre år sedan.

Annons

Leffe Johanssons stilmaster de luxe T är tillverkad i Kälarne i Jämtland. Den gjordes i 55 exemplar sedan gick fabriken i konkurs.


Catharina Grufman

023-936 58
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan