Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skandalscener i matchen mellan Swesom och Skogsbo – spelare försökte attackera domaren: "Vi måste ta ansvaret för det här"

"Jag har aldrig varit med om något liknande". Så beskriver flera skandalscenerna som uppstod i matchen mellan Swesom och Skogsbo/Avesta på söndagen. "Vi måste ta ansvaret för det här" säger Hassan Ali Osman, kontaktperson i Swesom.

LÄS OCKSÅ: Division 5-match urartade – tre grova utvisningar: "Det var både knytnävsslag och armbågar"

Skandalscenerna, som Sporten även skrivit om tidigare under dagen, utspelade sig i division 5-matchen mellan Swesom FC och Skogsbo/Avesta IF på Skvalets IP i Borlänge på söndagen.

– Som jag uppfattade det så började allt när Swesom hade en frispark och det var mycket folk i straffområdet. Plötsligt var det fullt handgemäng. De första spelarna som visades ut gjorde det bra. De tog sina röda kort och gick av. Men deras andra spelare som blev utvisad tog sats och försökte attackera domaren, säger Thomas Wiklund, Skogsbo/Avestas tränare.

Annons

Annons

Samma bild har Hassan Ali Osman, kontaktperson i Swesom. Han bekräftar att en av deras spelare tog sikte på domaren.

– Ja, en spelare springer mot domaren när han står med flera Skogsbospelare, men jag förstår inte vad han ska göra. Vi stoppar honom innan han kommer fram dit, säger Osman, som reagerade väldigt starkt just på utspelet mot domaren.

– Man får bara inte göra det. Visst kan man ha åsikter om domaren, men vad som än händer ska man aldrig gå emot honom. I säsongens första match till exempel fick vi tre röda kort, men vi gjorde ingenting. Ingen ska gå mot domaren. Domaren dömer matchen, vare sig han är bra eller dålig måste vi respektera domaren. Det är det viktigaste.

Efter att domaren blåst av matchen fortsätter den hätska stämningen.

– Det blir fullt slagsmål efter matchen, med folk från båda lagen och till och med personer som bara stått och tittat på matchen, berättar Osman.

Skogsbo/Avestas tränare beskriver hur han själv blir en del av tumultet efter matchen.

–Jag kan inte svära på att det var spelaren som blev utvisad, men en av deras killar får en blackout och försöker komma åt en av våra mittbackar. Jag försökte hindra honom och drattade på ändan i tumultet. Det var mycket folk inblandade, även åskådare, säger Thomas Wiklund.

De båda i klubbarna vittnar om att de aldrig varit med om något liknande, precis som domaren i matchen gjorde när Sporten var i kontakt med honom.

Annons

– Det var väldigt otrevligt och under alla mina år som ledare har jag aldrig upplevt något liknande. Det är synd för jag tycker att Swesom är ett duktigt fotbollslag. Jag är stolt över mina grabbar som höll sig lugna, säger Wiklund.

Annons

– Ja, det har aldrig varit något liknande som hänt på planen förut. Det är första gången jag har sett det här som hände i går, säger Osman, som också säger att Swesom tar på sig det fulla ansvaret för det som inträffade.

Han säger att man kommer att ha möten med både styrelsen och spelarna för att prata i genom vad som hände och vad man ska ta till för åtgärder.

– Jag har ingen aning om vad som är problemet nu, vi har mött Skogsbo/Avesta förut och hade inga problem, jag kan inte förstå hur det börjar. Det är fruktansvärt. Vi måste ta ansvaret för det här, och det är allvarligt. Vi kommer att prata både styrelsen och spelarna, sitta tillsammans så att det inte händer igen.


Jonna Igeland

026-15 93 88
[email protected]


Stefan Ericson

0243-644 04
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan