Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Rekordsäsong för skidanläggningar - Romme gick bäst

Säsongen 2015/2016 blev den bästa någonsin för Sverigesskidanläggningar, plus 6,2 procent jämfört med rekordvintern året innan.

De större skidanläggningningarna i Dalarna har 41 procent av liftskortsmarknaden

Bild: Bo Joffer

Annons

Totalt såldes skipass för 1,38 miljarder, en ökning med 6,2 procent jämfört med rekordvintern året innan. En fin vårvinter med gott snöläge bidrogtill det starka resultatet. –Trots en tuff säsongsstart blev det en fin vinter med mars som toppmånad. Vi hade fler öppetdagar än vintern året innan, framför allt i södra Sverige, sägerTitti Rodling, vd för SLAO Svenska Skidanläggningars Organisation.De svenska skidanläggningarna sålde liftkort för 1,38 miljarder kronor under vintersäsongen 2015/2016.

Annons

Annons

Sälen försvarar sin marknadsandel och är störst i Sverige med 29,3 procent. De stora Dalaanläggningarna har tillsammans 41,1 procent av liftkortsmarknaden i Sverige och sålde liftkort för 567,2 miljoner kronor. Säfsen Resort finns dock inte med på 15 i topplistan..

Bäst i Dalarna gick det för Romme Alpin som ökade med hela 21 procent.

Totalt åkte 1,9 miljoner svenskar utför under vintern. – Vi är väldigt nöjda med resultatet och de stora satsningar som våra medlemmar gör. Men vi kan inte luta oss tillbaka. Framför oss ligger ett viktigt jobb attlocka och utbilda nästa generations skidåkare och nya svenskar som ofta saknaren relation till skidåkning. Här har de mindre anläggningarna runt tätorterna i hela landet en viktig roll, säger Titti Rodling i ett pressmeddelande.

Omsättning för liftkort i Sveriges 15 största skidområden


Bo Joffer

023-936 75
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan