Annons

Annons

Annons

Annons

Dubbelsilver till Jonathan Persson och Fredrik Svensson

Jonathan Persson och Fredrik Svensson är bägge hemmahörande i tyngdlyftningsklubben Mora AK och under den första dagen av SM-veckan bärgade de varsitt silver. Persson i viktklassen 62 kg och Svensson i 69 kg.

Det var på det berömda håret att Fredrik Svensson faktiskt lyfte hem guldet då han hamnade på samma totalvikt som guldmedaljören Victor Alhm. Segraren var dessvärre några hekton vassare. Svensson var dock nöjd med sin placering.

– Vi tävlar ju i två moment. Ryck och stöt där den sammanlagda vikten blir avgörande. Efter första momentet hade jag ryckt tyngst men lyfter man lika mycket så vinner den som väger minst i viktklassen. Inför sista rycket hade Victor avgörandet i sina händer kan man säga och han lyckades på 128 och tog hem det. Jag tycker han är klart värdig vinnare. Han vann rättvist.

Annons

Annons

– Jag är väldigt nöjd ändå. Klart jag ville vinna men jag kan inte gräma mig. Jag tar det med ro.

Jonathan Persson gick under SM sin första stora tävling. Hans insatser räckte till ett silver.

Kollegan Jonathan Persson presterade även han bra under detta SM. Tävlingen var hans första stora tävling. Han slutade som totaltvåa och tog även han hem ett silver till klubben. Nu siktar han på att ta en plats i landslaget till JNM som är i Reykjavik i oktober.

– Jag är verkligen nöjd med mitt resultat. Trots att det inte är min bästa tävling så kommer jag två. Och jag hade mer att ge. Det fanns planer att försöka på guldet men det gick inte riktigt. Det blev lite slarv men jag är som sagt nöjd eftersom jag bara tränat lite drygt ett år, avslutar Jonathan Persson.


Elin Bergvik Eriksson

023-936 21
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan