Annons

Annons

Annons

Annons

Norrköping

LÄSARTEXT: Viktiga SM-poäng för Röjsel och Edvardsson

Daniel Röjsel tillsammans med co-drivern Nicklas Edvardsson körde hemviktiga SM-poäng med sin Ford Fiesta Ecoboost under tisdagens SVT-sändarallysprint i Norrköping.

Daniel Röjsel och co-drivern Nicklas Edvardsson i sin Ford Fiesta Ecoboost under tisdagens rallysprint-SM i Norrköping.

Bild: Per Johansson

Tävlingen, som gick på Norrköpings Motorstadion, bestod av en 1,3 kilometer kort kuperad och teknisk sträcka varav en sväng gick på asfaltsunderlag och resten på grus. Ett träningsheat fick köras och därefter två kvalheat där den sammanlagda tiden avgjorde vem som lyckades plocka mest poäng till rally-SM i varje klass. Föratt gå till final och köra om medaljerna i SM-sprinten var det den snabbaste tiden i kvalet som gällde. 20 bilar av 55 startande fick gå vidare till final i 2wd och här slogs alla bilar ihop oavsett klass.

Annons

Annons

Daniel var nöjd körningen i sitt första träningsåk men tyckte att lite justeringar behövde göras på Fiestan för att den skulle passa banan bättre. I den första kvalomgången gick det snabbt, till och med lite för snabbt när de hamnade lite långt ut i en sväng och tappade lite tid. De fick dock en 5:e tid i J-SM och siktade högre vid andra kvalet. Efter en felfri körning satte de en 4:e tid i andra kvalåket och den sammanlagda tiden räckte till 4:e plats i J-SM, bara 2,9 sekunder efter full pott. De tog därmed 8,5 poäng av 15 möjliga. Konkurrensen för att gå till final var tuff där de trimmade bilarna hade ettklart övertag varav marginalen från 2:a till 20:e plats var 2,4 sekunder.

-Vi är nöjda med vår prestation och det känns som att vi inte kunde göra så mycket mer. Det är ju så otroligt tight mellan placeringarna så det handlar bara om små marginaler, säger Daniel.

Nu på lördag provar de igen då klassiska sommartävlingen Slottssprinten vid Ericsbergs slott utanför Katrineholm körs. Då möter de över 60-talet bilar iden tvåhjulsdrivna klassen och bland dessa även konkurrenter ifrån J-SM.

Inskickad av: Daniel Röjsel

Annons

Annons

Till toppen av sidan