Annons

Annons

Annons

Annons

Ludvika Centrum

Högersmockan: Makten i Ludvika törs inte ta debatten

Sverigedemokraterna är mycket missnöjda med att Ludvikas yttrande om storregionen togs bakom stängda dörrar.
Nu går de till angrepp mot kommunalrådet Leif Pettersson (S).

"Fiffel" kallar Roland Johansson och Benny Rosengren i SD beslutet att inte debattera frågan om storregionen i fullmäktige.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

Annons

Pettersson anses ha varit regissören bakom beslutet att yttrandet om storregionen skulle tas i kommunstyrelsen och inte i kommunfullmäktige.

– Det var ett fiffel; att de ställde in det fullmäktige som skulle ha hållits den 26 september och där allmänheten kunnat sitta med som åhörare. Vi hade åtminstone kunnat få debattera frågan. De (Socialdemokraterna) hade ju ändå fått sin vilja igenom, säger Roland Johansson (SD).

Annons

Annons

Som DT tidigare berättat var SD och C emot att Ludvika skulle yttra sig positivt om förslaget att Dalarna ska ingå i en större Svealandsregion. Men det hade de inget för; omröstningen i kommunstyrelsen slutade 12-3.

De törs inte ta debatten

Leif Pettersson har i samtal med DT efter kommunstyrelsen i tisdags antytt att det inte fanns tid att ta upp frågan i kommunfullmäktige. Detta då remissvaren ska vara inne senast den 6 oktober. Ett resonemang som SD inte godtar.

– Göran Carlsson från Region Dalarna var här och informerade om förslaget när vi hade fullmäktige den 30 maj. Därefter har vi haft kommunstyrelse 7 juni, 16 augusti och 13 september och fullmäktige 29 augusti samt det planerade, men inställda, fullmäktigemötet 26 september.

– De törs inte ta debatten, de vet att de flesta människor är emot förlaget om en storregion, påstår Benny Rosengren (SD).

– Vad kommer att hända med lasaretten i Mora, Avesta och Ludvika? I storregionen tänker de ju köra med stordrift, funderar Roland Johansson.


Torbjörn Granling

0240-882 08
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan