Annons

Annons

Annons

Annons

Romme

Borlängeåkare laddade för att tävla i Special Olympics i Österrike

Nu är de laddade för att åka till Österrike och delta i Special Olympic Winter World Games, som är 14-25 mars 2017. De åker på tisdag och Sverigelaget i Alpint har tre åkare som åker för IFK Borlänge Alpin.

På väg till Österrike för att tävla i Special Olympic Winter World Games. Från vänster Sofia Störling, Sara Jonsson, Emma Viberg, Joakim Öberg, Johnatan Öjerteg, Robert Henriques och Aurelia Hagberg. Saknas gör Johan Sörlander.

Bild: Anette Nilsson

Special Olympic Winter World Games är en tävling där det kommer deltagare från hela världen, cirka 3 000 stycken i åtta olika grenar. Sveriges trupp består av 45 aktiva som skall tävla i alpint, längdskidor, innebandy, floorhockey, snöskolöpning och konståkning. Special Olympic Winter World Games är en tävling där alla aktiva har en utvecklingsstörning som funktionsnedsättning.

Annons

Annons

Sverige-laget i Alpint representeras av Emma Viberg Vemdalen, Aurelia Hagberg Höghedels SLK, Sara Jonsson Täby Parasportklubb och Sofia Störling IFK Borlänge Alpin på damsidan. Herrarna är Johnatan Öjerteg och Joakim Öberg IFK Borlänge Alpin, Johan Sörlander och Robert Henriques Täby Parasportklubb.

Ledare för laget är Börje Olsson och Anette Nilsson samt Ida Forsgren och Sven Reijer. alla från IFK Borlänge Alpin.Sofia Störling, Johnatan Öjerteg och Joakim Öberg startade träningen inför spelen med barmarksträning under hösten som senare övergick i gymträning. Säsongens första skidläger var i Björnrike 10-12 december 2016. Därefter har dessa tränat 2 gånger i veckan i Nybroberget som förberedelser till resan.Övriga deltagare har varit här i Borlänge många helger och tränat och ”vässat” formen.Så nu är alla superladdade för att åka till Schladming och få deltaga på Special Olymics Winter World Games 2017.


www.dalademokraten.se

023-475 55
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan