Annons

Annons

Annons

Det sista slaget

Insändare: Svälj stoltheten Mora - Det är dags att slå ihop hockeylagen till ett enda stort "Leksands IF"

"Inget förödande namnbyte,som Siljan Lakers eller Dalpuck behövs; naturligtvis ska klubben heta Leksand, som har ett oerhört starkt varumärke. Av samma skäl ska de vitblå tröjorna inte ändras, undantaget en stor röd dalahäst i rumpan".

Leksands IF och Mora borde slå sig ihop, tycker signaturen Justin KC Tappens. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån.

Mora ska naturligtvis gratuleras för utmärkta insatser på isen; ingen ska ta ifrån Moraborna glädjen över avancemanget till SHL.

LÄS MER: Insändare: Grattis Mora - men be nu SHL dra åt pepparn med sina löjliga krav

Annons

Annons

Frågan är hur de ska ska ha råd med detta. Så sent som förra året var föreningen en hårsmån från att tvingas slänga in handduken på grund av stora ekonomiska förluster.Nu är det läge att slå ihop Dalarnas bästa ishockeylag.

Efter Leksands förlust sker naturligtvis ett tränarbyte. Denne hittar man än så länge i Mora. Han bör ta med den ende Morakillen i laget. Inget förödande namnbyte,som Siljan Lakers eller Dalpuck; naturligtvis ska klubben heta Leksand, som har ett oerhört starkt varumärke.

LÄS MER: Insändare: Som lillebror vet jag att dagen kommer då storebror inte klarar allt - och i dag fungerar inte Leksands IF som förr

Av samma skäl ska de vitblå tröjorna inte ändras, undantaget en stor röd dalahäst i rumpan.Mora kan aldrig få en storpublik. Leksand har, inom en kvartscirkel söderut med en radie på fem mil, ett publikunderlag på 125 000 personer, där många har hjärtat hos det legendariska laget.

Svälj förtreten, lämna walk over. Och se fram emot ett mycket starkt hockeylag, inte minst i rekryteringen av framtida stjärnor.

Justin KC Tappens

LÄS MER: Insändare: Supportern som bytt namn till Leksingen - "Lillebror Mora kommer förlora"


DT Debatt

023-936 24
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan