Annons

Annons

Annons

Falun

REPLIK: DT:s McCarthyistiska renässans beror på att kommunistens budskap kan hindra Nato-medlemskap

DT:s ledarsida ondgör sig över att Pål Steigan (en kommunist!) inbjudits att tala vid Faluns FN-förening. Men handlar inte denna indignation egentligen mer om vad Steigan egentligen säger? Det undrar Bo Staaf.

"DT:s McCarthyistiska renässans är nog mer en frustration över att Steigans budskap kan sätta krokben för de svenska bombliberalernas ambitioner att göra Sverige till fullvärdig medlem av Nato."

Bild: Mindaugas Kulbis

DT:s ledarsida ondgör sig över att Pål Steigan (en kommunist!) inbjudits att tala vid Faluns FN-förening. Men handlar inte denna indignation egentligen mer om vad Steigan egentligen säger?

Annons

Att västvärlden med USA/Nato i spetsen har visat att de anser sig ha rätt att förödmjuka muslimer och araber och behandla dem som skit. Dels genom sitt tysta medgivande till Israels förtryck av palestinierna, dels genom sin krigföring i Afghanistan, Irak och Libyen på mycket tveksamma folkrättsliga grunder, liksom genom sitt stöd till väpnat uppror i Syrien.

Annons

När länder läggs i ruiner, när folk dödas i hundratusentals och tvingas fly i miljontals på grund av politiskt översitteri är det inte konstigt att det föder en vrede som kan ta sig uttryck i terroristhandlingar i de länder som stöder övergreppen.

DT:s McCarthyistiska renässans är nog mer en frustration över att Steigans budskap kan sätta krokben för de svenska bombliberalernas ambitioner att göra Sverige till fullvärdig medlem av Nato.

Bo Staaf

SVAR DIREKT:

Att Bo Staaf håller med kommunisten är inte någon stor överraskning, direkt.

Kommunismens historia är enkel: 100 miljoner människor mördade eller dödade till följd av svält, bara under 1900-talet. Kommunismens samtid är inte bättre: Militärt skräckvälde i Nordkorea och fattigdom, uppror och svält i Venezuela. Det senare verkar befinna sig på randen till ett inbördeskrig.

I stället för att se kommunismen för vad den är, och inse att dess idéer hör hemma på historiens skräphög tillsammans med nazismen, vill insändarskribenten förklara internationell terrorism. USA och andra västländer ska tydligen skylla sig själva och om man bara blir tillräckligt illa behandlad har man rätt att kallblodigt mörda andra? Det är en direkt motbjudande syn på både politik och människor.

Jens Runnberg

Annons

Politisk redaktör


DT Debatt

023-936 24
[email protected]

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan