Annons

Annons

Annons

Annons

Orientering

Pallplats för Malungs William Lind i världscuppremiären – Alexandersson långt bakom efter misstag

På lördagen sopade Martin Regborn mattan med hela världseliten i världscuppremiären i finska Lohja – och vann medeldistanstävlingen med en halvminuts marginal.
Trea blev Malungs William Lind.

William Lind blev trea i finska Lohja på medeldistansen.

Bild: Erik Nylander/TT

Annons

Martin Regborn, 25, från Örebro har hela våren visat att han haft något ännu större på gång än den form som i fjol tog honom till EM-brons i långdistans och gjorde honom till VM-sjua i sprint: Han har radat upp segrar och pallplatser i viktiga värdetävlingar i nationellt motstånd.

Och efter att ha vunnit kvalet och varit fyra i finalen i torsdagens världscuppremiär i sprint exploderade han på lördagen med en förkrossande överlägsen seger över medeldistans i världscupen i finska Lohja. Regborn ledde från start till mål och avverkade den fågelvägen knappt sex kilometer långa banan 29 sekunder snabbare än någon annan.

Annons

Annons

– Jag vet att formen är bra just nu. Och jag fick positiva svar på sprinten i torsdags. Så det var bara att fokusera på att ta kontrollerna. Jag gjorde faktiskt mitt enda misstag på den sista kontrollen. Men jag la nog bara fem sekunder där. I övrigt var det riktigt bra. Det var faktiskt lite enklare tekniskt än vad vi väntat oss på förhand, säger Regborn till Svenska orienteringsförbundets hemsida.

Malungs William Lind var trea i mål i herrklassen och var 47 sekunder bakom segraren Regborn och 18 sekunder bakom tvåan Olav Lundanes från Norge.em

Stora Tunas Emil Svensk slutade tia då han sprang in på samma tid som landslagskamraten Johan Runesson.

På damsidan blev det även där svenskt i topp där tidigare Leksandslöperskan Helena Jansson vann, 50 sekudner före ryskan Natalia Gemperle och ytterligare 21 sekunder för Lina Strand.

Domnarvets Emma Johansson blev nia, drygt två minuter bakom segrarinnan Jansson medan Tove Alexandersson gick i mål på 14:e bästa tid efter att hon tidigt i loppet stått för ett misstag.


Jonas Brännmyr

019-15 50 65
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan