Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Brages vinstsvit bruten efter kryssmatch mot Vasalund – Ilic nära att avgöra i 85:e

Brages vinstsvit är nu bruten – efter att man kryssat borta i Solna. 0–0 mot Vasalund får ändå ses som ett tämligen rättvist slutresultat för denna söndagstillställning.

Simon Stenberg blev framröstad till Brages bäste spelare.

På förhand var det såklart svårt att förbise eller att inte färgas av de åtta raka vinsterna som "Rekordbrage" hittills radat upp. Inför bortamatchen mot Vasalunds IF hade Borlängelaget nu chansen att utöka sin rad till nio fullträffar. Detta lag som såhär långt synnerligen uppvisat kvalitéer för att på allvar kunna stega upp ett pinnhål i år.

På plats i Solna fanns även en gedigen supporterskara från Borlänge som bokstavligen bjöd upp till dans. Med dragspel och allsång fanns de på plats för att bära fram IKB.

Annons

Brage försökte tidigt att sätta tonen och lagskeppet satte flertalet gånger kurs mot Vasalunds offensiva planhalva. De riktigt heta målchanserna uteblev dock för Borlängelaget som ändå ledde taktpinnen under större delen utav halvleken.

Annons

Målchanserna fanns. Men detaljerna – de var inte riktigt på plats. Därav blev det en mållös första halvlek. Respekten för seriesuveränerna verkade sakteliga rinna av hemmalaget Vasalund.

I den andra halvleken så pressade Brage de rödsvarta hårt från start. Med två tuffa uddamålsvinster från senast i bagaget så verkade IKB sugna på att växla upp och ta kommandot på en gång. I den 64:e minuten var det fortfarande mållöst på Skytteholms IP – och Vasalund verkade hitta en lunk där man började löpa i takt med IKB.

Efter 70 minuters spel började det allt mer se ut som att matchen skulle sluta 0–0, mot detta sjätteplacerade Vasalunds IF. Det blev allt glesare mellan chanserna och spelet förflyttades ned till defensiv planhalva.

Brage fick det således det tuffare och tuffare att producera någonting framåt och fick upprepade problem med avslut från Vasalunds forwards. Med femton återstående minuter började det se oroväckande tungt ut.

Stefan Ilic var snubblande nära att bli hjälte när han i den 85 minuten fick på ett fint avslut. Det räddades dock av Akovic i Vasalundsmålet. De resterande fem minuterna kändes det som att match kunde sluta precis hur som helst.

Kvällen till ära så levererade Skytteholm IP sin bästa publiksiffra för i år. Åskådarna fick dock hålla till godo med en match som slutade oavgjort. Ett resultat som innebär att Brages vinstsvit nu är bruten.

Annons

Annons

Man plockar dock såklart med sig krysspoängen och går inte lottlös ur Stockholmsmötet. Förstaplaceringen förbli även den intakt där man i dagsläget främst bör oro sig för VSK som man har flåsades i nacken – fem poäng bakom.

Ingen anledning att hänga läpp – IK Brage är fortfarande tabelletta trots 0-0 mot Vasalund.

Bild: Stefan Ericson

MATCHFAKTA

Vasalunds IF – IK Brage

0–0 (0–0)

Publik: 476

Varningar: Johan Eklund (58), Peter Magnusson (58), Aelxander Zetterström (87).


Elin Bergvik Eriksson

023-936 21
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan