Annons

Annons

Annons

Annons

Simning

Ny EJM-medalj för Junevik

Karriären går spikrakt uppåt och under Europamästerskapen för juniorer blev det ännu en medalj för Falutjejen Sara Junevik.

Försöksheatet på 50 fjäril började väldigt bra för Sara Junevik, Falu simsällskap. Hon tyckte att det var det bästa lopp, rent tekniskt, som hon gjort. När det var dags för finalsimningen var det hela mycket öppet men Sara lyckades simma till sig en bronspeng på tiden 26.69, nytt personligt rekord. Det var små marginaler, Sara hade endast 16/100 till guldet.

Annons

Årets EJM i Netanya, Israel blev mycket framgångsrikt för svenskt vidkommande. Det blev totalt fem medaljer. Hannah Brunzell från Västerås tog dubbla bronsmedaljer på 100 och 200 bröst. Sara Junevik och Hanna Rosvall, Ängelholm vann varsin bronspeng på 50 respektive 100 fjäril. Björn Seelinger, Södertälje vann en silvermedalj på 50 fritt. I semifinalen satte han dessutom nytt svenskt juniorrekord med 22,45.

Annons

Endast en gång tidigare under 2000-talet har Sverige vunnit fem medaljer på EJM. Det var 2002 i Linz då det blev fyra silver och ett brons. Inte sedan 1980 har fler än tre simmare tagit individuella medaljer på ett och samma EJM. Den gången var det precis som i år en fördelning på fyra simmare.

Sara Junevik slog nytt personligt rekord på 50 fjäril och knep ett brons.

Bild: Tomas Viker


Björn Daniels

073-022 96 19
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan