Annons

Annons

Annons

Annons

Svenska Cupen herr

Cupfest med SIF och Brage på nygamla Jernvallen – då sänder vi matchen

Hallå, Milan! Här kan ni se York Rafael även om han inte kommer loss och kan provspela just nu.
Sporten sänder svenska cup-matchen mellan Sandvikens IF och IK Brage på onsdag nästa vecka.
Ett klassiskt gästrike/dala-derby, som dessutom spelas på klassisk fotbollsmark.
– Den här matchen är speciell och det känns jättekul att vi kan visa den, säger Magnus Hägerborn, nyhetschef sport.

SE MATCHEN DIREKT HÄR

Mötet mellan Sandvikens IF och IK Brage i första omgången av Svenska cupen är hett i sig, två antagonister som stött på varandra tidigare i cupsammanhang för inte så länge sedan – och som är konkurrenter även i seriespelet i division 1.

Annons

Att cupmatchen spelas på ”gamla” Jernvallen, invigd 1940, ger verkligen en extra krydda. SIF flyttar fotbollen tillbaka till den klassiska arenan där VM spelades 1958, och det är blir första fotbollsmatchen som spelas där sedan början av 90-talet. Nytt konstgräs är lagt, och allt är krattat för ännu en kamp klubbarna emellan. Faktum är att lagen möttes på samma arena redan under Jernvallens första år, då i allsvenskan.

MittMedia har nu förhandlat till sig rättigheterna att sända cupmatchen.

Annons

– Verkligen roligt att vi kan vara där och livesända med de här förutsättningarna och allt, säger Magnus Hägerborn.

Vad gäller York Rafael och Milan så ville ju den italienska storklubben att SIF-talangen skulle komma för provspel nästa vecka, men på grund av cupmatchen tackade Rafael nej och ska nu försöka hitta ett nytt datum för att åka.

– Milan får se till att lösa ett plus-abonnemang hos oss, då kan dom specialstudera honom på det viset istället, säger Magnus Hägerborn.

SIF har ju nyligen också värvat hem målvakten Tim Markström, som tidigare varit även i Brage vilket ger extra krydda.

När lagen möttes i Sandviken i maj vann Brage enkelt med 4–1. Brage leder norrettan överlägset och är förstås storfavorit.

– Men när det handlar om en enskild cupmatch kan ju vad som helst hända. Kanske kan den nygamla miljön ge SIF extra kraft och energi, spekulerar Magnus Hägerborn.

Annons

För att kunna se matchen behöver man skaffa ett Plus-konto. Det kostar bara en krona den första månaden, därefter kostar det 99 kronor i månaden. Redan prenumerant eller har Plus? Då behöver du bara logga in.


Joakim Berglund

0650-355 73
[email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan