Annons

Annons

Annons

Annons

Medaljrik SM-helg för Dalarna – dubbelt guld i skidorientering

I helgen plockade Dalarna hem en hel del SM-medaljer i ett flertal sporter. Skidorienteringen och draghundsporten var de grenar som stack ut mest där de sammantaget tog nio medaljer.

Text: 

I lördags avgjordes skidorienteringens jaktstart. På damsidan blev det en fullpott för Dalarna med Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, Hanna Eriksson, IFK Mora OK och Magdalena Olsson, IFK Mora OK på pallen.

– Jag tänkte från början att jag ville ta det vägvalet. Sedan blev det lite nervöst när de andra körde annorlunda. Men jag tänkte att jag kommer ju inte att åka snabbare på samma, men åker jag ett annat så kanske det går snabbare för mig, sa Linda Lindkvist till SVT efter loppet.

Annons

Annons

På herrsidan var det IFK Mora OKs Andrey Lamov som knep guldmedaljen.

– Det var en jättespännande tävling. Jag gillar verkligen den här typen av orientering. Det är mycket smalspår men också mycket breda spår. Det är en orientering där du måste byta fart och teknik och det passar mig jättebra, sa Andrey Lamov till SVT.

IFK Mora OKs Andrey Lamov blev guldmedaljör i skidorienteringens jaktstart i lördags.

Bild: Louise Sundström

Även i motorsport lyckades man bra. Under söndagens rallysprint (2wd och 4wd) blev det sammanlagt tre medaljer. SMK Dala Faluns Daniel Röjsel, tillsammans med Nicklas Edvardsson, plockade hem silvret i 4wd. Thomas "Lången" Pettersson, tillsammans med Thomas "Korten" Nilsson, Grangärde RCC, tog brons i 2wd där Andreas Levin, tillsammans med Therese Levin, Lima MS, blev silvermedaljörer.

Utöver det blev det även ett silver i crosskart extreme samt tre guld, ett silver och ett brons i draghund till Södra Dalarnas DHK i helgen.

Inför SM-veckans sista dag ligger Dalarna på en tredje plats i medaljligan med 15 guld, 14 silver och 10 brons. Först ligger Västerbotten med 17 guld, 13 silver och 17 brons. Norrbotten håller andraplatsen med 17 guld, 9 silver och 10 brons.

Annons

Annons

Till toppen av sidan