Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta

Tintin från Avesta en värsting på att baka – "Vi står oss väl i internationell jämförelse"

Tintin Larsson, från Avesta, kan titulera sig världsmästare för unga bagare.

Text: 

21-åringen ingick i det svenska juniorlandslag som tävlade om VM-titeln den 11-15 april.

Förutom lagguldet bakade Tintin Larsson även till sig en individuell bronspeng vid UIB:s internationella mästerskap för unga bagare i spanska Valencia.

Pernilla Boström, från Halmstad och Tintin Larsson, Avesta, vann lagguldet i VM för unga bagare. De tog också guld respektive brons individuellt. Foto: Sveriges bagare & konditorer.

Annons

Annons

Tintin, som arbetar på Lindingö Bröd och Påtisserie, vann lagtävlingen ihop med Pernilla Boström, ursprungligen från Halmstad. Pernilla som vann guld individuellt.

I VM för unga bagare tävlas alltså såväl i lag som individuellt. Varje lag består av två bagare som bakar i tre huvudkategorier – matbröd, söta bröd (bullar, croissant och wienerbröd) och skådebröd (skulptur i bröd).

Årets tema var sport. VM-guldmedaljören Pernilla Boström valde att tolka genom att baka bröd i form av skidor, såväl skådebrödet som figur på matbrödet.

Foto: Sveriges bagare & konditorer.

- Det är fantastiskt roligt att Svenska Juniorbagarlandslaget vann dubbla guld i VM. Vi har många otroligt duktiga bagare i Sverige och de här gulden visar att vi även kommer att stå oss väl i internationell jämförelse framåt, säger Martin Lundell, vd på branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som driver Svenska Juniorbagarlandslaget, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Till toppen av sidan