Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

INSÄNDARE: Tre av fyra svenskar vill se att politikerna vidtar konkreta åtgärder för klimatet

"Ska vi minska mängden kött som serveras i skolorna? Ska alla Falubor erbjudas att köpa andelar i en solcellspark? För att minska vår klimatpåverkan krävs mod att tänka i nya banor", skriver Naturskyddsföreningen i Falun. Bilden visar ministrar från regeringen som håller pressträff om höstbudgeten bland solceller.

Annons

Ska vi minska mängden kött som serveras i skolorna? Ska alla falubor erbjudas att köpa andelar i en solcellspark? För att minska vår klimatpåverkan krävs mod att tänka i nya banor, och vi vill uppmuntra våra lokalpolitiker att prioritera miljö- och klimatfrågorna inför valet.

Svenskar är i dag väl medvetna om allvaret i situationen, med accelererande klimatförändringar och hoten mot den biologiska mångfalden. I SOM-institutets senaste undersökning slogs det fast att klimatkrisen är det svenskarna oroar sig allra mest för.

Annons

Annons

Många förväntar sig nu politiska krafttag. Tre av fyra svenskar vill att partierna innan valet presenterar konkreta åtgärdsförslag för att minska klimatutsläppen, enligt en ny Sifo-undersökning.

Här i Falun vill vi medverka till detta. Ikväll (17/5) har vi bjudit in företrädare för alla partier till Gamla Elverket för samtal och debatt. Partierna har också fått svara på en valenkät för att få höra mer om deras planer och prioriteringar. Håll utkik efter resultaten! Tillsammans kan vi göra miljön till en viktig valfråga 2018.

Naturskyddsföreningen i Falun

Annons

Annons

Till toppen av sidan