Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: EU borde sluta Gilla gris och börja grilla Beyond meats!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

EU:s reklamkampanj "Gilla gris" gör läsaren Jonas Norberg rosenrasande - En miljöskandal, en etisk skandal och ett propagerande för anomalier. Foto: TT

Annons

Jag blir rosenrasande på att EU slösar 26,9 miljoner på reklamkampanjen ”Gilla gris”. Syftet är att öka ungas konsumtion av griskött i Sverige och Danmark.

Det en miljöskandal. Människan och våra boskapsdjur står för 96 procent av däggdjurens biomassa. De vilda däggdjuren förlorar sina livsmiljöer när foderodlingar och betesmarker breder ut sig.

Det är en etisk skandal. Grisarnas utsätts för ett extremt lidande på grund hård avel och ytterst torftiga livsmiljöer. Grisen vill leva ett lyckligt liv och inte dödas - precis lika mycket som du och jag.

Annons

Annons

Veganköttföretaget "Beyond Meats" aktiekurs har sjudubblats sedan börsintroduktionen i maj 2019. Framtidens miljövänliga och etiska kött är utan tvivel växtbaserat.

EU borde därför sluta upp med att propagera för animalier och istället gynna de växtbaserade alternativen, till exempel genom en köttskatt!

Jonas Norberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan