Annons

Annons

Annons

Annons

Försäljningen av Ludvikahems fastigheter

Insändare
Debatt: Hur gynnar försäljningen Ludvikahems fastigheter arbetarklassen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild, Torbjörn Granling

Nu har Ludvika kommun fattat det formella beslutet att sälja bland annat kvarteret Pluto till ett privat investmentbolag. Den 17/10 fick den nya ägaren tillträde.

Annons

En av de som var aktiv i fullmäktigedebatten för en utförsäljning var socialdemokraten Henrik Samdahl som med en minst sagt kreativ argumentation hävdade att utförsäljningen skulle gynna trångbodd arbetarklass i miljonprogramområdena i Ludvika. Försäljningen innebär att Ludvikahem tappar nästan 10 procent av sina hyresintäkter och får en årlig resultatförsämring på omkring 6 miljoner kronor.

Annons

Rent konkret innebär detta att Ludvikahems möjligheter till kommande investeringar minskar rejält och att man tvingas minska underhållet rejält på sina kvarvarande fastigheter. Om man inte gör detta så kommer Ludvikahem att gå med förlust.

Bild: Torbjörn Granling

Det vore klädsamt om Samdahl förklarade på vilket sätt denna av moderaterna orkestrerade utförsäljning skulle gynna arbetarklassen – eller någon alls förutom den privata investerare som köpt fastigheterna. Det är tvärtom så att de som nu får betala priset för att högern tillåts bedriva ideologisk åderlåtning av Ludvikahem är de boende i bland annat miljonprogramområdena i Marnäs, Folkparken och på Ludvika gård.

Lars Handegard, Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Bild: Arkivbild, Torbjörn Granling

Annons

Annons

Till toppen av sidan