Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Debatt
DEBATT: Därför stödjer vi Märta Stenevi som nytt kvinnligt språkrör för Miljöpartiet

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Märta Stenevi ställer upp i valet som nästa kvinnliga språkrör i Miljöpartiet. Elina Brodén, Mursal Isa, Mikael Morin, Karin Åsblom, Miljöpartister i Borlänge, förklarar varför de stödjer hennes kanditatur. Foto: Henrik Montgomery, Mikael Hellsten, Anna Klint, Miljöpartiet.

Annons

På söndag väljer Miljöpartiet de gröna nytt kvinnligt språkrör. Den vi väljer ska tillsammans med Per Bolund leda partiet genom nästa val, men också till en betydligt mer hållbar framtid för oss alla. Grunden för Miljöpartiet kommer alltid att vara en miljö- och klimatpolitik som möjliggör många generationers goda liv på vår enda planet. Klimatförändringarna är redan här, för vår framtids skull så är nu omställningen av samhället oerhört brådskande.

Annons

Annons

När du lägger din röst på Miljöpartiet ska du veta att du både får den bästa klimat- och miljöpolitiken för framtiden, men också en politik som i alla lägen står upp för välfärden, för medmänskligheten och för alla människors rätt till ett bra liv.

Miljöpartiet har nu haft en lång, transparent och väldigt fin process för att lära känna åtta starka, kompetenta och oerhört engagerade kvinnor som vill bli vårt nya språkrör.

Vi är övertygade om att Miljöpartiet i Sverige har stora möjligheter att växa, precis som Gröna partier runt om i Europa gör.

Vi är nu många miljöpartister som är övertygade om att Märta Stenevi borde bli vårt språkrör. Märta är oerhört driven och engagerad i att bygga det hållbara samhället för alla, både ekologiskt och socialt. Hon brinner för klimatfrågan men har också erfarenhet av att jobba för bättre integration och inkludering, för ett hållbart näringsliv och står stenhårt upp mot alla former av rasism och främlingsfientlighet.

Märta är en självklar ledare samtidigt som hon förstår betydelsen av att bygga ett starkt lag. Miljöpartiet behöver ett språkrör som når ut och kan kommunicera, som är en skicklig förhandlare och som har en bred erfarenhet - hela samhället ska utvecklas i en grön, solidarisk riktning!

Annons

Vi är övertygade om att Miljöpartiet i Sverige har stora möjligheter att växa, precis som Gröna partier runt om i Europa gör. Även här längtar människor efter det vi och Märta vill skapa - mer tid för varandra, mindre slit och släng, trygga jobb för alla och en framtid att längta efter!

Elina Brodén, Mursal Isa, Mikael Morin, Karin Åsblom - Miljöpartister i Borlänge

Annons

Annons

Till toppen av sidan