Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaLudvika stadslopp 2021

Fredrika Hillervik
Fredrika Hillervik: Vi springer Ludvika stadslopp - spring med oss!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Anna Klint

Annons

De som känner mig vet att jag springer. Till saker - och ibland från saker. Men framförallt springer jag fram saker. Att springa är att att skaka rätt det där som finns inne i huvudet. Jag har sprungit fram krönikor, svåra livsbeslut, energi, bättre sömn och ett godare humör så länge jag kan minnas. Är jag sur - knyt på mig springskorna och skicka ut mig i löpspåret så blir det bra. Jag både tror och vet att rörelse är en mirakelkur för de flestas mående.

För att inte tala om hur uppiggande det kan vara att delta i ett springlopp. För de allra flesta handlar det väldigt lite om att vinna - utan mer om att möjligen slå sig själv. I minuter, sekunder - eller att överhuvudtaget ta sig runt en utmätt bana. Jag brukar ladda varje vår och sommar med minst ett lopp. Ludvika stadslopp, Blodomloppet, någon halvmara eller ett alldeles eget påhittat lopp. Som det jag och min släkt brukar köra runt sjön Haggen varje år. Senast fick vi med barn, tonåringar och respektive runt den 2,1 mil långa vägen runt Haggen. En släktfest med puls blev det.

Annons

Annons

Under året med coronapandemin har rörelse blivit extra viktigt för många. Hemmajobbande och inställda gruppaktiviteter föder för vissa en längtan att komma ut - att sträcka ut. Och för barn och tonåringar som inte har kunnat delta i aktiviteter - eller ibland inte ens kunnat gå till skolan på grund av det rådande läget - är jag övertygad om att det är extra viktigt.

Vad kunde då kännas roligare än att Nya Ludvika Tidning nu ingår ett samarbete med Ludvika Stadsloppsvecka och gör NLT-Lilla Stadsloppet? Den 1150 meter långa slingan runt Roths äng springer anmälda barn och unga så många varv de vill. Och mitt i banan finns NLT-portalen! Där kan man fota sig själv och bli med på bild på dt.se och i Nya Ludvika Tidning.

Stadsloppsveckan är i år vad man kallar virtuell och istället för att samla alla i ett och samma lopp (för att följa coronarestriktionerna) så väljer man själv när man vill göra sitt NLT-Lilla Stadslopp mellan den 16:e och den 22:a maj!

Själv har jag ärligt talat inte toppat formen i vår (jag har mer hängt i skidbackar och längdspår den här vintern än slitit på löpdojorna) men jag tänker ändå göra ett försök att ta mig runt någon av Stadsloppets distanser. För att det ger sådan energi. Det gör jag tillsammans med flera av mina kolleger här i Ludvika.

Hoppas ni springer med oss!

Anmäler sig gör man här!

Bild: Stina Rapp

Annons

Annons

Till toppen av sidan