Annons

Annons

Annons

Golf

Comeback för NLT-slaget under golfveckan: ”Tävlingen är ett led i vårt jämlikhetsarbete”

När Hagge golfklubb i dag rullar igång sin årliga golfvecka räknar man med rekord i antal deltagare. Och med bland samarbetspartnerna finns återigen Nya Ludvika Tidning.

– NLT-slaget är ett led i vårt jämlikhetsarbete. Det är en av få tävlingar där vi kräver att både en man och en kvinna är med i laget, säger Tommy Staf, klubbchef på Hagge GK.

Text

Bild: Fredrika Hillervik

Annons

I dag drar golfveckan igång med sex tävlingsdagar på Hagge golfklubb. I fjol deltog 1100 spelare. Ett rekord. I snitt gick 200 personer ut per dag. Tommy Staf som är klubbchef på Hagge tror på ännu en rekordvecka.

– Vi har vuxit för varje år. Nu har vi nått vårt maxtak. Vi har redan 1000 personer anmälda, säger han.

Han berättar att ungefär en fjärdedel av deltagarna kommer inresta som gäster. Resten är medlemmar i klubben. Framförallt ser man att många utifrån kommer för att spela Golfhäftets Under par challenge - som spelas runtom i hela Sverige under sommaren. Under golfveckan i Hagge spelas tävlingen på tisdagen.

Tommy Staf, Klubbchef på Hagge GK tror på ännu en golvecka som slår rekord i antal deltagare.

Bild: Fredrika Hillervik

Annons

Annons

Nytt för i år är att Nya Ludvika Tidning gör comeback efter ett par års uppehåll med NLT-slaget som är en tvåmanna-scramble där paret måste bestå av en kvinna och en man.

– Vi jobbar hårt med vad vi kallar 50/50, som Svenska golf införde för några år sedan. Det är ett jämlikhetsarbete där vi jobbar med alltifrån en jämställd styrelse och personal till hur anläggningen är utformad för att vara inkluderande och passa alla kön och nivåer på spelare. NLT-slaget är ett led i det här visionsarbetet med kravet på en kvinna och en man i laget. Det är en av få tävlingar med det kravet, säger Tommy Staf.

NLT-slaget har en lång tradition bakom sig och har körts i ett tjugotal år på Hagge golfbana. Fredrika Hillervik, chefredaktör på Nya Ludvika Tidning, är glad att kunna vara med och presentera tävlingen igen efter ett par års uppehåll.

– Golf är en stor sport och ett sammanhang där vi gärna vill delta. Att dessutom jobba mot jämlikhet passar oss perfekt. Det är något vi gör redaktionellt och i våra bevakningar hela tiden, säger hon.

Utöver ovan nämnda tävlingar syns på måndagen Lions trippeln - som organiseras helt ideellt av Lions i Ludvika.

– Allt överskott från anmälningsavgifterna går till Forskningsfonden i Uppsala - dessutom bidrar näringslivet i Ludvika med ett fint prisbord, säger Tommy Staf.

För de riktigt hängivna tävlingsdeltagarna arrangeras Order of merit som avslutas med ett riktigt fint pris på avslutningsdagen.

Annons

– De som orkar spela varje dag samlar poäng under veckan och den som vinner har chansen på det här hemliga priset, säger Tommy Staf

Annons

Golfveckan avslutas med avslutningsgolf med 144 samtidigt startande på lördagen - och festligheter i klubbhuset i Hagge.

– Vi kommer att ha trubadur på plats och middag för den som vill. Nu när restriktionerna har släppt så möjliggör det för restaurangen och oss att avsluta så här på ett trevligt sätt.

NLT-slaget har ett tjugotal år på nacken och är i år tillbaka efter ett par års uppehåll.

Bild: Fredrika Hillervik

Tommy Staf, Klubbchef på Hagge GK tror på ännu en golvecka som slår rekord i antal deltagare.

Bild: Fredrika Hillervik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan