Annons

Annons

Annons

Annons

Malung

Jenny Eriksson är ny reporter för Falu Kuriren i Malung-Sälen: "Det bästa med arbetet är att träffa personer som bär på unika berättelser"

Från och med denna vecka tar Jenny Eriksson över bevakningen av Malung-Sälens kommun för Falu Kuriren. Hon är välkänd för läsarna av Malungsbladet där hon varit både ansvarig utgivare och reporter.
– Mitt fokus på Falu Kuriren blir att bevaka nyhetsläget i kommunen, säger Jenny Eriksson.

Text: 

Bild: Rolf Larsson

Annons

Jag arbetade som skrivande reporter

Hon bor i Malungsfors med man och två barn och är utbildad informatör på Högskolan i Jönköping. Efter examen har det blivit olika arbeten inom informationsområdet bland annat i Malung, Mora och i Stockholm. Men 2009 blev Jenny Eriksson erbjuden att bli ansvarig utgivare på Malungsbladet och den tog hon.

– Det varade i två år innan jag bytte bana och blev funktionärsansvarig på Vasaloppet och arbetade med marknadsföring på Kläppen, säger Jenny Eriksson.

– Får två år sedan återvände jag till Malungsbladet. Jag arbetade som skrivande reporter på min nya tjänst, fortsätter hon.

Jenny gillar att röra på sig och vara ute i naturen.

Bild: Rolf Larsson

Annons

Annons

Det märktes hur uppskattad Falu-Kuriren är när redaktionen återöppnade i november förra året

Men från och med nu blir det som sagt Falu Kuriren som gäller.

– Jag vill fortsätta i samma den anda som mina företrädare på redaktionen verkade i genom att granska och förmedla nyheter i Malung-Sälens kommun. Det märktes hur uppskattad Falu Kuriren var när redaktionen återöppnade i november förra året, säger Jenny Eriksson.

– En viktig uppgift blir att lyfta fram det lokala som inte ges utrymme i andra medier, fortsätter hon.

Även om fokus kommer att ligga på nyheter så vill hon få utrymme för de personliga berättelserna.

– Det bästa med arbetet är att träffa personer som bär på unika berättelser. Ser fram emot att få skriva om vad de har att berätta i Falu Kuriren.

På fritiden klappar hjärtat extra för idrott. Jenny Eriksson är gammal orienterare som håller på med idrotten och är medlem i Skogmårdarna.

– Förutom idrotten ägnar jag mig gärna åt friluftsliv. Det finns riktiga pärlor här i kommunen. En personlig favorit är Märröberget mot Värmlandshållet. Det är lättillgängligt och har en fantastisk utsikt, säger hon.

Vill ha tips från er.

Bild: Rolf Larsson

Annons

Tveka inte att ta kontakt med mig om du har något du vill berätta om

Annons

Vad det gäller lokaljournalistiken så påpekar Jenny Eriksson hur viktiga tips från allmänheten är.

– Jag får många uppslag genom sociala medier men det kommer också fram folk till mig när jag rör mig ute i samhället. Det är en uppmaning nu när jag ska ta över Falu Kurirens Malungsredaktion, tveka inte att ta kontakt med mig om du har något du vill berätta om, säger Jenny Eriksson.

Och med den uppmaningen till våra läsare lämnar jag med varm hand över ansvaret över redaktionen till min kollega Jenny Eriksson.

Jenny nås på telefon 0280-125 15 eller mejl [email protected]

Annons

Annons

Till toppen av sidan