Annons

Annons

Annons

Annons

krönikaNya Ludvika tidning i ny form

Fredrika Hillervik
Fredrika Hillervik: Min bästa nyhet idag – NLT satsar mer i Smedjebacken!

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Bild: Anna Klint

Annons

Idag kommer jag med en riktigt god nyhet.

För ett år sedan gjorde vi ju en nystart av Nya Ludvika Tidning, när dåvarande Dalarnas Tidningar delades in i egna, fristående titlar.

NLT var en av dem. Vårt mål var att ge dig som läsare mycket mer lokalt innehåll än tidigare från vårt upptagningsområde – som ju är Ludvika och Smedjebackens kommuner.

Annons

Så är det fortsatt.

Vi slår vakt om det lokala och vi finns för dig, som är vår läsare.

Annons

Vi speglar, rapporterar och granskar det som händer där du bor och arbetar. Hur tryggt är ditt bostadsområde? Vilka idéer och beslut tas i kommunen – och hur används dina skattepengar?

Vi bevakar skolan, den miljö som ditt barn eller barnbarn befinner sig i. Vi berättar om näringslivet - de lokala företagen som blomstrar och företagen det inte bär sig för - och rapporterar om konsekvenserna det får. Vi lyfter fram lokala profiler, återger människoöden. Och vi är på plats för att hålla dig informerad och uppdaterad när olyckan är framme, branden rasar eller ett brott har begåtts.

Nu kan och vill vi satsa lite till. Med hjälp av ett statligt stöd som kallas “vita fläckar” så kommer vi att öka bevakningen i Smedjebackens kommun.

Vi kommer ha tre reportrar som delar sin tid mellan Smedjebacken och våra andra kommuner, som bevakar och rör sig i hela Smedjebacken. Det är tidningens Martin Wik, Marie Bergström och Ragna Fahlander. Tre rutinerade, duktiga nyhetsjägare som alltid har lokalt perspektiv och, viktigast av allt, läsaren i fokus.

Som chefredaktör är jag oerhört glad över att vi kan göra den här satsningen – lokaljournalistiken är viktig, inte minst ur ett demokratiskt perspektiv.

Annons

Det finns inga skäl att vänta. Vi startar nu!

Bild: Stina Rapp

Annons

Annons

Till toppen av sidan