Annons

Annons

Annons

Annons

Hitachi Energy i Ludvika

Insändare
Nu bygger kommunalråden luftslott igen!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Visst är det roligt att Hitachi fått en stororder, men det finns inga bevis för att det behövs byggas nya bostäder i Ludvika, allra minst dyra hyresrätter. Det finns för många lediga lägenheter som Ludvikahem, dvs kommunen, äger genom att bevilja stora lån åt bolaget. Däremot behövs fler radhus och bostadsrätter.

Kommunalråden står på grusplanen nere vid Väsmanstranden där Håge Persson vill bygga bostäder. På bilden syns inte den vattensamling som funnits där hela hösten och Håge Persson är för ung för att minnas översvämningen 1977 när Ludvikaforsen var nära att skära av vägarna både till Borlänge – Falun och Grangärde – Fredriksberg och när grusplanen och en del av stationsplanen låg under vatten.

Annons

Annons

Platsen är olämplig för bostadsbyggande och kommunen bör inte slösa skattepengar på att utreda den saken. Lägg pengarna på vården och skolan istället, så att vi som bor här märker att ni satsar på oss. Tänk om kommunalråden inte bara lyssnade, vilket de är skyldiga till enligt kommunallagen, utan även slutade slösa med skattebetalarnas pengar som Christina Olsson, undertecknad och många fler gamla ludvikabor kräver. Vad står det i kommunallagen om ekonomiskt ansvar och oberoende granskning? Jag vill ha det avsnittet publicerat i NLT.

Mvh Stina Myhrman

"Det finns inga bevis för att det behövs byggas nya bostäder i Ludvika, allra minst dyra hyresrätter" menar Insändaren Stina Myhrman.

Bild: Torbjörn Granling

Leif Pettersson (s) och Håge Persson (m) bygger luftslott menar insändaren Stina Myhrman.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Annons

Till toppen av sidan