Annons

Annons

Annons

krönikaMora

Anders Norin
Avgörandets stund för ett MIK-fan är här – ”jag är nervös”

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Sanningens tid är här. Det är nu det avgörs. Är Mora ett lag för botten eller kan laget lyfta till säkrare mark i tabellen? De kommande 13 matcherna, varav 10 spelas på hemmaplan, ger ett besked om var säsongen tar vägen.

Mora IK:s fans hoppas på det bästa inför tretton avgörande matcher.

Bild: Mathias Andersson

Nervositet har vi alla känt av någon gång. Det finns olika saker vi kan relatera till det ordet. Att vara nervös är ett naturligt mänskligt tillstånd, som gärna inte försvinner av sig själv, utan måste bearbetas.

Nervositet kan försvinna genom att glädje och lättnad uppstår.

Genom besvikelse och oro blir nervositeten däremot till en mer pressad situation för den enskilde.

Annons

Följer man Mora IK går det inte att säga annat att nervositeten är påtaglig, den är helt omöjlig att undvika sett till vad laget presterat hittills den här säsongen.

Annons

Insatserna har varit alldeles för ojämna och trepoängarna har i stort sett lyst med sin frånvaro. Varken defensiven eller offensiven har fungerat fullt ut i någon match – hittills – och passningsspelet har inte heller klickat särskilt bra. Lägg därtill att spelare inte producerat i väntat omfattning, att spelare inte lyft sig som förväntat, att målvaktsspelet varit direkt svagt och att de flesta av nyförvärven inte blivit några direkta förstärkningar. Mora IK är ett lag med problem.

Jag är säker på att alla inblandade kämpar med näbbar och klor, för att försöka lösa de problem som förankrat sig fast kring laget som ett sänke av bly. Men en vändning måste komma – snart! Finns det kunnande nog för det?

Jag gör mitt bästa för att skapa ett lugn genom att inpränta mig själv att allt nog kommer att gå bra, att allting kommer att lösa sig på ett positivt sätt. Det går sådär, kan jag säga. Fjärilarna i magen gör sig fortsatt påminda och de negativa tankarna slår mot pannbenet med en släggas fulla kraft.

I mina svagaste ögonblick ser jag ett negativt kval mer som en realitet än som en utopi.

Men jag ser också att de 13 kommande matcherna kommer att avgöra vad den här säsongen tar vägen för Mora IK. Inte mindre än tio av dem spelas i Smidjegrav. Det betyder att i seriens slutdel duggar bortamatcherna desto tätare.

Ser man till spelprogrammet väntar möten med bottenkollegorna Troja (hemma, redan ikväll), Almtuna (b), Södertälje (h), Vita Hästen (h) samt dubbla hemmamöten med Tingsryd!

Annons

Annons

I övrigt AIK (b), HV 71 (h), Västerås (b), Modo (h), Västervik (h) och dubbla hemmamatcher mot Kristianstad.

Alla ser nog viktigheten i att det blir många poäng framöver. Jag hoppas verkligen att Mora kan dra nytta av hemmafördelen. Det är i motvind som draken lyfter. Låt oss hoppas att det blir så.

Jag har inte koll på hur spelarmarknaden ser ut just nu, har inte heller koll på vilka ekonomiska muskler som Mora kan konkurrera med.

Men med tanke på att det snart är jul, så kan man ju alltid skriva en önskelista. För spets behövs.

”Snälla tomten. Jag vill att Mora IK får in tre förstärkningar snarast. En rutinerad back med defensiva kvaliteter, en rutinerad center med bra spelförståelse och en forward som vet var målet är beläget. Tack! /Anders”.

God jul på Er!

Fakta

De tretton ödesmatcherna

3/12: Troja (H). 8/12: AIK (B). 10/12: Tingsryd (H). 11/12: Tingsryd (H). 15/12: HV 71 (B). 17/12: Västerås (B). 18/12: Södertälje (H). 27/12: MoDo (H). 29/12: Almtuna (B). 30/12: Vita Hästen (H). 5/1: Kristianstad (H). 7/1: Kristianstad (H). 11/1: Västervik (H).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan