Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Fredrika Hillervik: God jul och ett spännande Gott nytt år med NLT!

Text: 

Bild: Anna Klint

Annons

Vilket år det har varit. Igen.

Vi har gått från nedstängningar, hemarbete och kraftiga restriktioner - med allt vad det inneburit - till vaccineringsstart, lättnader och en stegvis tillbakagång till något som åtminstone börjar andas normalläge. Och så backlash igen.

Nu får vi åter fira en julhelg i försiktighet med våra anhöriga. Samtidigt ser läget lite bättre ut än vad det gjorde för ett år sedan. Vi kan träffas i mindre grupper - om vi är vaccinerade och tänker oss noga för.

Det har varit ett prövoår för många. Äldre och de i riskgrupp har isolerats. Barn och unga fick sin skolgång prövad - i vissa fall med distansundervisning och mycket sjukfrånvaro. Och av dem som jobbar har många fått känna på både för- och nackdelar med hemarbetet. Och så har vi de branscher som drabbats hårt av att människors rörlighet begränsats.

Annons

Annons

Personligen har jag klarat alla de där bitarna förhållandevis bra. Det har varit otroligt ledsamt att inte kunna umgås lika tätt över generationerna - men vi har klarat hälsan - jag och mina nära. Det har varit orosstunder när man väntat på testsvar och inte vetat om planerade aktiviteter, skolgång eller arbetsträffar kunnat genomföras. Verksamheten på redaktionen har varit ett trixande när vi inte alla har kunnat vara på plats samtidigt. Men det har gått.

Och något som faktiskt varit positivt mitt i alltihop är de där alternativa sätten till social samvaro - som i alla fall jag ägnat mig åt. Jag tror aldrig jag har varit så mycket utomhus som sedan pandemin startade. Förra julen firade vi i trädgården. Sommarens semestermiddagar åts utomhus med både yngre och äldre generationer närvarande. Och så alla friluftsaktiviteter. Där restaurangbesök, större festligheter och hemmamiddagar begränsades under våren tog skogspromenader, skridskoturer och längdskidsrundor vid. Tillsammans med vänner eller med bara mig själv. Och de kommer jag att fortsätta med i väntan på den tredje sprutan.

I jul och nyår packar jag all upptänklig vinterutrustning och drar till fjälls - för att åka skidor på längden och tvären - och för att ladda batterierna inför nästa år.

Nya Ludvika tidning kommer ut som vanligt under helgerna - med undantag för juldagen, nyårsdagen och trettondagen som är röda dagar. Men då kan ni läsa oss som e-tidning. Under jul och nyår kommer vi bland annat att bjuda på bildextra över det år som gått, personmöten med mer och mindre kända Ludvika- och Smedjebackenprofiler, massa nyheter förstås - och så korsord och julföljetong. Nyheter digitalt och dygnet runt läser ni på dt.se.

Annons

Nästa år väntar en och annan spännande nyhet för er läsare. Bland annat får vi nya medarbetare på NLT-redaktionen. Och så har vi ju ett spännande valår framför oss!

Nu önskar jag er alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Bild: Anna Klint

Annons

Annons

Till toppen av sidan