Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Trygg personal gör vården i Falu kommun bättre

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

"För mig, som är socialdemokrat, har det redan innan pandemin känts viktigt att vi som kommun anställer den personal vi behöver i trygga anställningar och inte använder oss av otrygga anställningsformer." Det skriver falupolitikern Jonas Sallén Lennerthson (S).

Bild: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Annons

Under pandemin har vi sett hur viktigt det är att vård av våra äldre och de som är sjuka kan ske på ett smittsäkert sätt. Ett stort antal visstidsanställda vid behov, timvikarier, gör det svårt eftersom många olika människor ska göra vårdinsatser. Det blir svårt att planera en säker vårdkedja.

Att människor som känner sig trygga på jobbet generellt engagerar sig mer på jobbet än de som inte känner sig trygga är inte så konstigt. En trygg anställning och en bra arbetsmiljö är viktiga faktorer för att vi ska orka göra goda insatser under ett långt arbetsliv.

Annons

Annons

För mig, som är socialdemokrat, har det redan innan pandemin känts viktigt att vi som kommun anställer den personal vi behöver i trygga anställningar och inte använder oss av otrygga anställningsformer. Det ger oss möjlighet att både kunna hävda oss i den konkurrens om kunnig arbetskraft som vi ser bli ett allt större bekymmer och det ger oss också bättre förutsättningar för att kunna planera vår verksamhet för en väl fungerande och trygg omvårdnad. Vinst för alla inblandade!

Jonas Sallén Lennerthson (S), oppositionsråd.

Bild: Privat

För att driva utvecklingen åt det hållet har vi socialdemokrater motionerat i kommunfullmäktige.

Vi socialdemokrater har diskuterat och argumenterat i frågan och är glada för att frågan nu är på väg mot positivt beslut i fullmäktige.

För oss är detta en hållbar politik.

Jonas Sallén Lennerthson (S), oppositionsråd i Falun

Annons

Annons

Till toppen av sidan