Annons

Annons

Annons

Annons

Alpine Elite Tour 2022

Mer skidåkning på sajten – vi sänder storslalom från Hassela: ”Mycket uppskattat”

För dig som älskar skidåkning kommer här en tidig helgpresent.

Under lördag och söndag kommer du som är prenumerant att kunna se storslalom från Hassela när Alpine Elite Tour gör nedslag i Hälsingland.

– Den här säsongen satsar vi stort på livesänd sport, något vi vet är mycket uppskattat, säger Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare för DT.se.

Text: 

Efter tävlingar i Klövsjö och Sundsvall har det blivit dags för Hassela att stå värd för Svenska spel Alpine Elite Tour. Under lördag och söndag kommer två storslalomtävlingar avgöras – och du som är prenumerant kan se tävlingarna live på sajten.

– Det är roligt att kunna visa lokala alpina tävlingar för våra läsare. Den här säsongen satsar vi stort på livesänd sport, något vi vet är mycket uppskattat, säger Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare för DT.se.

Annons

Tävlingarna i Hassela kommer att gå i backen som sedan 2018 har namnet Andrébacken, döpt efter den lokala slalomprofilen och OS-guldmedaljören André Myhrer.

Leksands Tilde Kandell är tvåa i damklassen och David Törnqvist från IFK Borlänge leder herrklassen i Alpine Elite Tour inför helgens tävlingar i Hassela.

Bild: Nisse Schmidt, Privat

Annons

Inför helgens race leder Åre SLK:s Cornelia Öhlund damklassen på 300 poäng efter att ha vunnit de två inledande storslalomtävlingarna, samt en slalom i Sundsvall. Leksands Tilde Kandell är tvåa före Liza Backlund, Sundsvall på tredjeplats.

I herrklassen är det jämnt i toppen. David Törnqvist från IFK Borlänge leder endast två poäng före Oskar Gillberg, Täby SLK. Mälaröarnas Lukas Karlberg är tre, tolv poäng bakom Gillberg.

Tävlingarna i Hassela startar 08.30 både lördag och söndag med damernas första åk. Mer information kring sändningarna kommer.

För att se sändningarna från Hassela måste du vara prenumerant på någon av Bonnier News lokala titlar, där DT och Dala-demokraten ingår. Är du inte redan prenumerant blir du det enkelt genom att klicka här för DT och här för Dala-demokraten. Är du redan kund? Grattis! Då är det bara att klicka här för att logga in på DT och här för Dala-demokraten och få tillgång till allt material på sajten.

Fakta

Återstående tävlingar i Alpine Elite Tour

5-6 feb: 2x storslalom (GS) D+H, Hassela
12-13 feb: Störtlopp/super g D+H, Åre
26-27 feb: 2x slalom (SL) D+H, Lycksele
15-16 mars: 2x storslalom (GS) D+H, Stöten
18-19 mars: 2x slalom (SL) D+H, Kläppen

Annons

Annons

Till toppen av sidan