Annons

Annons

Annons

Ludvika

Musiken var hans livselexir – minnesord över Erik Nordström

Erik Nordström från byn Östanbjörka i Grangärde, en av bygdens främsta kulturpersonligheter, avled den 4 februari i en ålder av 62 år.

Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Erik var en hjärtevarm människa och glädjespridare. Han hade alltid en god historia på lut och med glimten i ögat kunde han berätta om människor han mött i våra byar.

Musiken var hans livselexir och det var närmast en självklarhet att han blev musiklärare. Många är de skolbarn som av Erik inspirerades till att sjunga och musicera. Hans motto var att alla har sin röst och att alla skall våga använda den. Med en sådan pedagogik som grund spred han trivsel och trygghet

Annons

Annons

omkring sig.

Vi fick förmånen att nyttja såväl Eriks som hans hustru Kerstins musik- och berättarkonst vid de musikevenemang, som Stiftelsen Herman och Margit Dalnes Minne under några år anordnade i trädgården till konstnärshemmet Tuvatorp i Norrbo under Dan Andersson-veckan.

Nu har Eriks stämma tystnat men hans musikgärning lever och den kommer att ge eko under många år framåt genom alla de barn han fostrat i ord och ton.

Våra tankar går nu främst till hustrun Kerstin och familjen.

Grangärde den 22 februari 2022.

Marianne och Ragnar Nåhem

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan