Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Håkan var en snäll och varm far, musikkollega och vän

Text

Håkan Persson har avlidit efter en lång tids sjukdom.

Bild: Privat

Annons

Håkan Persson har avlidit efter en lång tids sjukdom. Hans MS-sargade kropp orkade inte längre än till 8 mars 2022.

Håkan växte upp i Utmeland, Mora, med sin mor och sina tre äldre bröder Göran, Rune och Hans.

Första gången jag träffade Håkan var när han spelade på Taknatta 1966 i bandet Greenhorns, tillsammans med brodern Göran, Mats Falk och Bosse Wallin. Vi började genast prata popmusik.

Annons

Greenhorns var ett av de första "riktiga" popbanden i trakten och Håkan blev en av de först rejält långhåriga och hans guldlockiga frisyr korades också officiellt som allra snyggast.

Annons

Som musiker, främst basist, var Håkan lugn och trygg i takten. Han spelade i flera band, bland annat Curt Börjes och turnerade i både Sverige och Norge.

Håkan träffade sin hustru Birgitta på Grönan, källaren på Orsa järnvägshotell på 70-talet där han var discjockey. De bodde en period till Stockholm där Håkan studerade till socionom.

1977 föddes äldsta dottern Therese och 1979 flyttade de till villan på Sandhed i Orsa .

Håkan jobbade som socialchef i Älvdalens kommun och senare som socialchef och arbetsmarknadschef i Orsa kommun. På fritiden ägnade han sig en hel del åt idrott både som aktiv och ledare. Han sprang bland annat 21 maratonlopp. Han var ordförande i ridklubben, fotbollsdomare. Han var engagerad socialdemokrat in i det sista.

"Han ställde upp också för andra, han var alltid den som körde oss och andra barn till träning och matcher i dom sporter vill höll på med. Han och Birgitta gjorde till och med extra matlådor till andra barn till matcherna som hade glömt det bort", berättar sonen Jonas.

Musiken hittade Håkan tillbaka till när Greenhorns gjorde comeback på "Orsapop60 Revival" på Orsa Hotell år 2000. Håkan och Greenhorns deltog i nästa samtliga popträffar på hotellet, mot slutet tvingades Håkan sitta och spela men han höll takten perfekt.

Vi popkamrater saknar en god musikkollega och vän. Barnen Therese, Emma, Jonas och Jacob saknar en snäll och varm far. Håkan Persson blev 71 år.

Orsapoparna genom Birger Nylén

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan