Annons

Annons

Annons

Annons

Olympicaskolans Ludvikaplaner

Debatt
Håkan Frank svarar om Håksbergs förskola

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Vänsterpartiets första insändare i frågan om Håksbergs förskola betraktar jag fortfarande som ett sätt att skrämma föräldrar och barn, skriver Håkan Frank (M) i en replik.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Svar på debattinlägg från Vänsterpartiet angående Håksbergs förskola (NLT 29 mars 2022)

Jag får börja med att tacka Vänsterpartiet för ett intressant debattinlägg och samtidigt be om ursäkt om jag har trampat på en öm tå. Vänstern vill ogärna prata om sitt ideologiska ursprung. Det har jag full förståelse för att man vill undvika i dagsläget.

Annons

Annons

Vänsterpartiets initiala insändare i frågan om Håksbergs förskola betraktar jag fortfarande som ett sätt att skrämma föräldrar och barn i Håksberg genom att kalla det för ett privatiseringskaos. Att ens prata om kaos över något som inte har inträffat ännu, är väl om något att fara med osanning.

Förvaltningsrätten har avgjort Vänsterns överklagande kring att Håksbergs förskola i framtiden ska vara driven av annan huvudman än Ludvika kommun. Övergången från kommunal förskola till en förskola driven av en privat huvudman kommer att genomföras under ordnade former. Därmed inget kaos för Håksbergsborna.

Denna debatt visar med all tydlighet att Moderaterna står för en helt annan valfrihet än vad som ligger i Vänsterns ideologi.

Vänstern har under många år varit med i den sittande majoriteten i Ludvika kommun. Detta efter att ha haft kommunalråds- eller annan benämnd rådspost i den kommunledning som har funnits under tidigare mandatperioder.

Jag har inte kunnat se att någon av Vänsterns ideologiska frågor har återspeglats i några beslut som är värda namnet. Vi moderater är däremot stolta över att vi har fått igenom ett antal frågor, som vi ideologiskt har arbetat för, under innevarande mandatperiod.

Jag får dock berömma Vänstern för en bra genomförd oppositionspolitik. Förhoppningsvis får Vänstern fortsätta att vara i opposition efter valet så att individens möjlighet till fria val får fortsätta att växa i Ludvika kommun.

Håkan Frank (M)

Ordförande i Social- och Utbildningsnämnden i Ludvika

Annons

Annons

Till toppen av sidan