Annons

Annons

Annons

Vi har förlorat en engagerad politiker men framförallt en kär vän

Vår mångårige vän och ledamoten av kommunfullmäktige i Falun, Bertil Eek, har gått bort efter en tids sjukdom.

Bertil var moderaterna trogen i hela sitt vuxna liv. Han var fritidspolitikern som påtog sig de uppgifter partiet bad om ända sedan 1980-talet. Alltid vänlig genomförde han sina uppdrag på ett hedervärt sätt. Genom sitt arbete som först idrottskonsulent och sedan VD för Dalaidrotten var det naturligt att han kom att ägna sig åt fritidsfrågor i kultur- och fritidsnämnden. Under de många ombyggnaderna av Lugnet-området var han en engagerad politiker, som satte sig in i frågorna med säker skärpa. Han förstod problematiken och var väl insatt på ett handfast sätt.

Annons

Annons

Bertil var en viktig kugge för oss inom politiken. Han var också mycket intresserad av att lyssna på folk han träffade ute på gator och torg när vi kampanjade. Jag minns med glädje de gånger vi tillsammans stadsvandrade med så kallad dörrknackning. Vi blev alltid väl mottagna tack vare Bertils vänlighet, även om inte alla politiskt tyckte som vi.

Det är en stor sorg och en tung förlust för oss att vi har förlorat en mycket engagerad politiker inom våra led men framför allt också en kär vän.

Våra tankar går till sambon Margitta och sonen Niklas med familj.

För Moderaterna i Falun

Ann-Britt Åsebol (ordförande)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan