Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Snart startar vi fem nya superlokala sajter – med mer lokala nyheter för dig

Dalarnas ledande nyhetsförmedlare tar ett steg närmare dig. Snart lanserar vi fem nya superlokala sajter i Dalarna – med lokal journalistik i fokus.

– Vi är övertygade om att fem sajter blir ännu starkare och ännu mer lokala än en, säger Helena Nyman, chefredaktör för Falu-Kuriren och ansvarig utgivare för dt.se.

Text

Chefredaktörerna. Fr.v: Mats Laggar (Mora Tidning), Fredrika Hillervik (Nya Ludvika Tidning), Helena Nyman (Falu-Kuriren), Linda Solum (Södra Dalarnes Tidning) och Erik Nyholm (Borlänge Tidning). Bildcollage: M. Boström

Annons

Sedan år 2007 har Falu-Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning och Mora Tidning publicerat sina digitala nyheter på den gemensamma sajten dalarnastidningar.se, som sedan blev dt.se.

Satsningen på de lokala tidningsredaktionerna hösten 2020 med egna chefredaktörer och fler reportrar på plats har varit framgångsrik och uppskattad.

Annons

Nu tar vi nästa steg när den stora samlingssajten dt.se blir fem.

Annons

Inom kort får du en egen sajt och app med de nya superlokala digitala varumärkena, ett för varje tidning; falukuriren.se, borlangetidning.se, moratidning.se, nyaludvikatidning.se och sodran.se.

Det känns väldigt roligt att vi äntligen kan få en egen sajt.

Alla sajterna kommer att ha fokus på sina egna geografiska områden.

De fem utgivarna – Helena Nyman, Mats Laggar, Fredrika Hillervik, Linda Solum och Erik Nyholm – är alla förväntansfulla.

– Det här har varit på gång en tid och det känns väldigt roligt att vi äntligen kan få en egen sajt, säger Erik Nyholm, chefredaktör på Borlänge Tidning.

Falu-Kurirens ansvariga utgivare lyfter fördelarna med en egen sajt.

– På din nya lokala sajt kommer du att hitta bättre. Utbudet och förväntningarna blir tydligare, säger Helena Nyman.

Varför är det här så viktigt att göra?

– Vi ser att lokala sajter blir mer relevanta för de som bor i våra kommuner. På en stor sajt som dt.se publiceras så mycket innehåll att man ibland tenderar att tappa bort de artiklar som ligger en allra närmast hjärtat, säger Linda Solum, chefredaktör på Södra Dalarnes Tidning.

Kommer sport och nyheter från övriga Dalarna försvinna helt från de nya lokala sajterna?

– Nej. vi kommer att ha ett fortsatt stort utbud av elitsport från resten av Dalarna och fortsatt ha större nyheter från länet på Mora Tidnings nya sajt. Men det är framförallt det lokala innehållet och den lokala sporten som kommer att dominera och synas högst upp, säger Mora Tidnings chefredaktör Mats Laggar.

Annons

Det har vi längtat efter.

Är du prenumerant kommer du att kunna läsa alla fem sajter och appar.

– Att kunna ge vår lokala journalistik och innehåll mer och bättre utrymme. Det har vi längtat efter, avslutar Linda Solum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan