Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Insändare
Katarina Gustavsson vänder kappan efter vinden

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Katarina Gustavsson (MED), ordförande för Medborgerlig samling Falun.

Bild: Linda Mankefors

Annons

Katarina Gustavssons framfart i Falupolitiken når nya nivåer, vecka för vecka. Man häpnar! Först blir hon med buller och bång utesluten ur KD, efter det går hon med i partiet Medborgerlig samling.

Annons

Annons

Hennes senaste utspel (insändare 20/4) handlar om att hon anser att Falupartiet ska bidra till hennes valrörelse eftersom hon själv inte har några pengar.

Eftersom Medborgerlig samling enligt sitt partiprogram vill ta bort partistödet så är ju det en mycket märklig framställan från henne. Katarina Gustavsson borde i stället vara glad över att stå utan partistöd, det ligger ju helt i linje med hennes nya partitillhörighet.

Katarina Gustavssons har klargjort hur hon ser på Medborgerlig samlings politik. Jag citerar henne: ”Jag tror så otroligt på partiets program, det är ett paradigmskifte i politiken som vi erbjuder medborgarna”.

På den tiden då Katarina Gustavsson företrädde KD skrev hon ofta debattartiklar om viktiga kvinnofrågor, som till exempel mäns våld mot kvinnor. Det var då det!

Nu har Katarina Gustavsson gått med i Medborgerlig samling, ett parti som anser att köp av sexuella tjänster ska avkriminaliseras. Något som Katarina Gustavsson tydligen anser vara ett paradigmskifte i svensk politik. Och det får man ändå hålla med henne om. Inget annat seriöst parti skulle komma på tanken att driva den frågan eftersom de vet vad prostitution och sexuellt utnyttjande gör med dessa utsatta kvinnor.

Annons

Man kan i alla fall inte beskylla Katarina Gustavsson för att inte vara pragmatisk. Allt är tydligen möjligt i Katarina Gustavsson politiska ambitioner.

Annons

Ingalill Persson

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Till toppen av sidan