Annons

Annons

Annons

Annons

Malung

Insändare
Pensionshöjningen försvann nästan

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag är en av låginkomstpensionärerna med min lilla sjukpension. Det talas om mer i plånboken för oss som lever på marginalerna av inkomst.

Ett bra initiativ från regering och försäkringskassa som i mitt fall ska utföra uppdraget. Så jag ska väl inte klaga när jag vid årsskiftet till min glädje fick 1 500 mer i inkomst. Jag jublade för äntligen skulle jag kunna unna mig något mer än det allra viktigaste och nödvändigaste.

Annons

Annons

Men eftersom min inkomstnivå nu räknades upp så ansåg kommunen att jag blev så pass stadd vid kassa att alla mina avdrag för hemtjänstutgifter skulle väck!

Så i själva verket så blev dessa 1 500 kr i pensionshöjning bara 200 kr för min del, eftersom kommunen ville ha 1 300kr av dem.

Något måste vara rejält fel när denna dubbelmoral får råda. Det låter ädelt när det lovas - men vem vinner i slutänden? I alla fall inte jag.

Tyvärr är jag nog inte ensam i denna miss i planeringen - för den ÄR inte ok! Önskvärt vore, kan jag tycka, att reglerna ses över, så att den synbara höjningen inte blir ett minus för oss som uppbär liten pension på grund av att vi måste få kommunens hjälpinsatser.

Maria Palmkleven

Malung

Trots extrapengar från Försäkringskassan blev det bara ett par hundralappar kvar efter att avdragen togs bort. Arkivbild.

Annons

Annons

Till toppen av sidan