Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vänta med Nato - för Ukrainas skull

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatten om att ansluta oss till Nato är inne i ett slutskede och det verkar mer och mer otroligt att något kommer att stoppa eller bromsa att så sker.

Ansökan från såväl Finland som Sverige förbereds och processen som sker därefter är på många sätt utstakad genom internationella kontakter på hög officiell nivå.

En aspekt som jag hittills inte sett att någon lyft fram är att det med all sannolikhet inte blir här i Norden som de aviserade ryska motåtgärderna kommer att slå hårdast. Det säger ju sig självt att Ryssland är tillräckligt upptaget på andra håll i världen för att med fysiska medel hota eller anfalla oss.

Annons

Annons

Nej, men det är klart att Ryssland, som de själva uttryckt saken, kommer att känna sig än mer inringat av Nato-stater, och var är det då lättast och mest logiskt att de ”svarar” på Natos utvidgning? Jo, det blir på den plats där de redan för ett krig - i Ukraina!

Och tyvärr, det kan mycket väl komma att ske med vapensystem som vi hittills inte sett användas. Inte minst för att de konventionella militära medel man hittills använt inte har gett eftersträvad framgång för ryssarna.

Klas W

Natos Jens Stoltenberg talar i Bryssel. Arkivbild.

Bild: TT

Annons

Annons

Till toppen av sidan