Annons

Annons

Annons

Annons

Falu centrum

Insändare
Därför vill MP återinföra tidningen ”Vårt Falun”

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Falun

Att ta bort tidningen gav en besparing på 500 000 kr. Hur mycket får demokrati kosta? Har inte alla rätt att få samma information?

I KS blev det tyvärr avslag på miljöpartiets motion om att återinföra tidningen och nu på torsdag (idag) hoppas vi att Faluns Kommunfullmäktige tänker annorlunda i frågan.

Många människor går aldrig in på Falun.se för att hämta information. Det finns de som inte klarar av de digitala systemen. Många gånger så täcker en tidning in information som inte tillgodoses lika bra på andra sätt och information som medborgarna annars helt enkelt missar.

Annons

Annons

Så länge en del av medborgarna inte får informationen på annat sätt, så borde tidningen ha varit kvar. Nu beräknar man att ett återinförande skulle kosta 1 miljon, alltså dubbelt så mycket som besparingen, då organisationen behöver återställas.

I Miljöpartiet anser vi naturligtvis att digitala system kan vara bra, men inte alltid och det funkar inte för alla. Vi förutsätter att tidningen produceras på ett så miljömässigt hållbart sätt som möjligt och trycks på återvunnet papper och på så sätt inte bidrar till skövling av skog. Kanske man till och med ska kunna meddela att man bara vill ha den digitalt?

Vi föreslår att Falu kommun undersöker vilka möjligheter som finns för att så snart som möjligt återinföra kommuntidningen ”Vårt Falun”.

Maj Ardesjö, Mats Wiklund, Karolina Brosche, Linus Lindgren, Lisbeth Mankler, kommunfullmäktige, Miljöpartiet de Gröna i Falun

Annons

Annons

Till toppen av sidan