Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Natofrågan är tillräckligt utredd – naturligtvis ska vi gå med

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Utrikesminister Ann Linde (S) undertecknar Sveriges ansökan för ett Natomedlemskap den 17 maj.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Det är för mej obegripligt att en medlemsansökan till Nato ifrågasätts. Vi måste förstå att Nato är en defensiv organisation. Nato angriper inget land, de ska skydda och hjälpa medlemsländer som blir angripna.

Argument som till exempel ”Nato är en kärnvapenmakt” är näst intill löjliga. Atombomben är farlig där den träffar och inte där den eventuellt förvaras. Natomotståndarna bör i stället agitera för den ryska ledningen att avveckla kärnvapnen. Ryssarna är tydligen ej att lita på, så de kan säkert använda bomber offensivt.

Annons

Annons

Det är därför viktigt att ansöka om Natomedlemskap omgående. Röster hörs att en så stor fråga inte kan beslutas så snabbt utan måste utredas ordentligt först. Frågan är, sedan många år, utredd och penetrerad i tillräcklig omfattning. Dessutom går det att lämna Nato om det i framtiden skulle kännas rätt!

Om nu blir någon typ av fred i Ukraina kommer Natodiskussionen sannolikt att dö ut i Sverige tills Kreml (lögnens högborg) angriper något annat land. Tillbaka på ruta ett!

Därför: Anslut till Nato nu!

Mats G

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan