Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Båda världskrigen var en stor skam – äntligen är Sverige modigt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Natos högkvarter i Bryssel. "Sverige måste inte börja kriga hipp som happ som en del verkar tro", skriver signaturen Bengt. Foto: Olivier Matthys/AP/TT

Annons

Äntligen gör Sverige en modig sak där vi inte lallar runt i fantasin att vi är alliansfria, något vi inte varit på över ett sekel. Båda världskrigen där särskilt andra var en stor skam och något vi definitivt bör skämmas för. Att vi sedan vände kappan efter vinden är också typiskt.

Nu har vi äntligen satt ned foten en gång för alla och det är inte en dag för tidigt. Att se det 100-procentiga stöd som både vi och Finland får av 29 av 30 Natomedlemmar är bara ytterligare ett kvitto på att vi gör rätt. Turkiet är som de är men det kommer att ordna sig. Räcker att USA ryter till lite så darrar Erdogan.

Annons

Annons

Angående kärnvapen så ska vi göra som Norge och Danmark, vi ska inte ha kärnvapen på svenskt territorium och det behöver vi inte heller. De kärnvapen som finns är endera på ubåtar eller i silos mitt i USA. Och alla vet, inklusive Putin, att det är slutet på mänskligheten om de används. Om det gick att lita på alla nationer som Nordkorea, Kina och Ryssland så skulle ju drömmen vara att skrota hela skiten. Totalt onödigt.

Slutligen; Nato är en försvarsallians inte en invasionsallians och Sverige måste inte börja kriga hipp som happ som en del verkar tro. Om Ryssland däremot hittar på något idiotiskt mot till exempel baltländerna eller Finland så är jag säker på att det är slutet på Ryssland för många decennier, kanske för alltid.

Förövrigt är jag säker på att Sverige, Finland, Danmark och Norge skulle klara av ryssen själva, helt utan inblandning av övriga Nato!

Bengt

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan