Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Alla förstagångsväljare läser Falu-Kuriren gratis fram till valet

Ska du rösta för första gången i år? Då kan du få en gratis prenumeration på Falu-Kuriren.

Annons

Med tre månader kvar till valet den 11 september blir det fritt fram att läsa falukuriren.se för alla förstagångsväljare. Vi släpper allt innehåll fritt för att unga ska få chansen att hålla sig informerade. Något som är extra viktigt i valtider.

Här kan du starta en 3 månaders gratis prenumeration på Falu-Kuriren.

Annons

Annons

Att så många som möjligt röstar är en avgörande faktor för hur väl demokratin fungerar. Som ung väljare kan det vara extra svårt att hänga med i debatten och att förstå de stora valfrågorna.

Totalt finns i år 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Det är 40 000 fler än valet 2018. De som kan rösta för första gången i år utgör 5, 7 procent av väljarna.

Ett fungerande samhälle behöver fri och oberoende journalistik, inte minst som ett alternativ till sociala medier och alternativa medier.

Det är också viktigt att hjälpa gruppen unga som inte har så mycket pengar. Vi vet att många unga människor är samhällsengagerade, nyfikna och vill veta mer vad som händer både lokalt och i omvärlden. Men alla prioriterar inte en prenumeration när det är svårt att få pengarna att räcka till.

Därför erbjuder Falu-Kuriren dig mellan 18 och 25 år en gratis prenumeration så du kan läsa alla våra lokala nyheter från och med i dag.

Inför valet kommer tidningen att hårdbevaka de lokala frågorna. Vi har en oberoende rapportering som är faktabaserad och källkritisk. Vi låter många röster komma till tals, både väljare och politiker får utrymme i debatten.

I nyhetspaketet du erbjuds, som kallas Digital, får du allt innehåll på falukuriren.se och i nyhetsappen.

Prenumerationen avslutas efter kampanjperioden. Erbjudandet gäller endast privatpersoner mellan 18-25 år och därför behöver du fylla i ditt personnummer.

Annons

Annons

Till toppen av sidan