Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Debatt
Vi moderater i Falun arbetar för att utveckla Slätta

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Slättabadet. "Attraktiva bostadsområden kommer att vara en mycket viktig del i vårt arbete att möta behoven och få Falun att växa", skriver M-politikerna.

Bild: Lars Dafgård, Arkivbild

Annons

Vi Falumoderater vill fortsätta att utveckla Fritid för ungas verksamhet genom att kombinera de efterfrågestyrda aktiviteterna med fasta träffpunkter i Slätta. Därtill ställer vi oss positiva till en renovering av Slättabadet och vi vill även satsa på fler konstgräsplaner i Falun, bland annat i Slätta.

Vi vill snarast öppna Slättas gym för individuell träning genom att de som tränar är medlem i en förening och får då tillgång till gymmet. Det finns också fina områden för natur-, fritids- och kulturaktiviteter i Stångtjärnsområdet. Detta vill vi både bevara och utveckla då det skapar ett bra komplement till övrig verksamhet med möjligheter till spontanaktiviteter för både ung och gammal.

Annons

Annons

Slätta är och ska fortsätta vara ett av Faluns många attraktiva bostadsområden och detta är extra viktigt nu när Northvolt etablerar sig i närområdet och att Dalregementet återetableras i Falun. Attraktiva bostadsområden kommer att vara en mycket viktig del i vårt arbete att möta behoven och få Falun att växa.

För att stärka våra bostadsområden i Falun är det också viktigt att vi fortsätter satsa på god utbildning för alla, en omvårdnad som präglas av valfrihet, underlättar för ett växande näringsliv och skapar förutsättningar som är bra för miljö och biologisk mångfald.

Anders Lindh (M), kommunalråd

Catharina Enhörning (M), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden

Mats Österlund (M),

Peter Sjölund (M), kultur- och fritidsnämnden, Falun

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Till toppen av sidan