Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Insändare
Nu har jag fått nog, Region Dalarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Jag kan vara villig att kalla oss för Region Dalarnas hjärta och utan oss skulle regionen inte gå runt.”

Bild: Lina Hård, Arkivbild

Annons

Nu har jag fått nog. Jag har varit regionanställd i tio år men nu räcker det. Jag har lämnat in min uppsägningsblankett. När årets lönepåslag kom och jag fick 350 kronor skrattade jag. Det är tacken efter pandemin som varit och hur man slitit. Så nu vet jag att jag är värd 350 kronor för er.

Att vara undersköterska har länge varit ett lågt rankat yrke och setts som något alla kan arbeta som. Vår yrkesprofession har blivit kategoriserats som ”övrig personal” och till och med figurerad som en streckgubbe. Jag kan vara villig att kalla oss för Region Dalarnas hjärta och utan oss skulle regionen inte gå runt.

Annons

Annons

Att säga att man kan hämta människor på Svärdsjögatan som kan sköta mitt jobb är förnedrande. Ska dessa personer kunna ge dig stöd när du får ett dödsbesked? Eller kunna tyda signaler att något håller på att gå snett när du föder barn? Kan dom vårda dig när du blir inlagd för du har fått en psykos? Svar nej. Detta kräver utbildning och kompetens. Och det är exakt det vi undersköterskor besitter.

Även undersköterskor specialiserar sig och utbildar sig och ska då bli lönesatta därefter. Så är det tyvärr inte idag. Region Dalarna har ingen individuell lönesättning. Den lön du går in med får du släpas med och det finns inget för att påverka. När kommer den individuella lönesättningen? Detta värdesätts inte och då tar jag min kompetens och går till en annan arbetsgivare. Jag är inte den enda eller sista som tar detta beslut. Detta är inte min förlust, det är er Region Dalarna.

Besviken och specialistutbildad undersköterska

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Till toppen av sidan