Annons

Annons

Annons

Annons

Leksand

Insändare
Skandalen i Leksand – sämsta myndighetsutövningen i Dalarna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lantmäteriets huvudkontor.

Bild: Patricia Ståhl

Annons

Om det fanns ett årligt pris i Dalarna till sämsta myndighetsutövning så skulle detta pris de tio senaste åren ha tillfallit Lantmäteriet. Varje år!

För trots att den gigantiska omarronderingsprocessen i Leksand drog igång 2013 så är den nu 2022 ännu inte helt avslutad. Kanske 2023? Sedan den med rätta överklagats ett flertal gånger samt att Lantmäteriet fick skjuta upp processen ett år på grund av att man själv klantat sig och ”glömt” ta hänsyn till nyckelbiotoper.

Annons

Annons

Att sedan Leksands kommun, som har en egen kommunekolog anställd, med sitt agerande bidrar till att det nu kommer att bli fler större kalhyggen och minskad biologisk mångfald i hela det gigantiska området i västra Leksand. Det är inget annat än en miljöskandal, Leksands kommun!

Förutom det har massor av markägare blivit helt överkörda i processen utan att ha någon som helst chans att få rätt i sina önskemål och överklaganden. Ofattbart är också hur media totalt missat att rapportera om den pågående och utdragna omarronderingen, som varit förödande för så många under så lång tid.

Grattis till priset för tionde året, Klantmäteriet.

Svikna små skogsägare

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Till toppen av sidan