Annons

Annons

Annons

Bjursås

En folkrörelsegärning har nu nått sitt slut – minnesord över Per Martinsson

Ingenjören och företagaren Per Martinsson, Bjursås, avled hastigt den 10 augusti 2022 i en ålder av 71 år.

Han var född och uppvuxen i Bjursås och bodde här hela sitt liv. Han har ett långt förflutet som medlem inom Centerrörelsen och Bjursås Centeravdelning.

Sedan år 2014 kom han med i styrelsen och från och med år 2016 har han axlat rollen som ordförande i avdelningen men tvingades avgå vid årsmötet i april 2022 på grund av sjukdom.

Han har i det civila varit entreprenör och företagare och haft många järn i elden inom väg- och anläggningsbranschen. Under cirka 25 år drev han och familjen skidanläggningen Bjursås Ski Center. År 1999 utsågs han och hans hustru Helen till årets Bjursingar av styrelsen för Bjursås Sparbank. Priset tilldelas årligen någon organisation eller person som gjort betydelsefulla insatser för Bjursås som bygd.

Annons

Annons

Per Martinsson var som sagt en aktiv och engagerad Centermedlem och intresserad av samhällsfrågor. Han hade stor kunskap och erfarenhet inom olika områden vilket gjorde honom till en mycket uppskattad och värdefull medlem i vår partiavdelning. Han har värnat om Centerns hjärtefrågor så som landsbygdens utveckling. Bjursås centeravdelning har under hans ordförandetid genomfört tre allmänna val. Samtliga val med gott resultat och framgångar för Centerpartiet. Vi har under hans ledning inför valen tagit fram lokala program för Bjursåsbygdens utveckling. Ett sådant program finns även inför årets allmänna val där han så länge han orkade medverkat på ett aktivt sätt i utformningen.

Bjursås Centeravdelning känner en stor tacksamhet över att ha haft en så drivande kraft som Per bland oss under så många år. Länge kommer vi att minnas honom som den öppna kreativa och positiva person som han var. En folkrörelsegärning har nu nått sitt slut. Saknaden är stor.

Våra tankar går också i denna stund till hustru Helen och barnen som förlorat en kär make och far.

För Bjursås Centerpartiavdelning

Per Pettersson

Sekreterare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan