Annons

Annons

Annons

Leksand

Insändare
Våga vägra baracker – öppna Djura skola F–3

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Hela undervåningen används av förskolan, och det får således enbart plats med en F-3 skola", menar insändarskribenten.

Bild: Knis Karin Björklöf, Arkivbild

Annons

Det är helt okej att göra fel. Alla gör fel ibland. Så länge man lär sig av sina misstag (eller av andras misstag, ännu bättre) så går det att göra om och göra rätt.

Stora delar av den forna Alliansen (C, M, KD, L) la ner Djura skola (F-6) inför höstterminen 2019, med en första intention om att spara uppemot 1 miljon kronor. Detta var dock baserat till stor del på intäkter för uthyrning av skolbyggnaden, vilket inte blivit av. Om man sparat något överhuvudtaget är ytterst tveksamt.

Annons

Annons

I relation till denna kostnad höjdes 2018 arvoden för flera politiker med tunga poster i Leksands kommun. Kostnaden för en sexårings trygghet att gå i liten byskola jämfört med skolskjuts 40 minuter om dagen till större skola är däremot svår att omvandla i kronor.

Moderaterna i Leksand har trygghet som ett av tre stora vallöften, att återöppna Djura skola passar mycket bra in i det vallöftet och reparera otryggheten som dom själva var med och skapade.

Och apropå kostnader så har oron för att Djura skolas lokaler står tomma och outnyttjade nu delvis löst sig, helt utan kommunpolitikers inblandning. Sedan 2017 har antalet barn i förskolan stadigt ökat från 21 till 35, enligt Leksands kommun. Hela undervåningen används av förskolan, och det får således enbart plats med en F-3 skola. Djurabygden är attraktivare än någonsin! Och så slipper alla trängas i Åkerö skola.

Jag ber om ursäkt för att jag röstat på partierna ovan. Jag har lärt mig och kommer inte göra samma misstag den 11 september.

Öppna Djura skola F-3. VVB, Våga Vägra Baracker.

Djurkarl, leksing och väljare

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan