Annons

Annons

Annons

Enskilda vägar i Leksand

Insändare
Heja Leksand – nu finns möjlighet till förändring och utveckling

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"De som är insatta i väghållningsfrågor har många praktiska och effektiva förslag på lösningar som många skulle ställa sig bakom", skriver signaturen Positiv bybo. Foto: TT

Annons

I helgens val hände det som ingen politiker inom Centern, Moderaterna och Socialdemokraterna tydligen kunde förutse i Leksands kommun.

Vi som träffat politikerna har vid flera tillfällen påpekat att den framförda politiken i vägfrågan kommer att missgynna ert styrande så mycket att maktskifte kan komma att ske. Genmälet har alltid varit att det är inte så farligt som vi utmålar situationen.

Annons

Annons

Medborgarna tyckte i valet att dessa tre politiska partier har fel i bland annat vägfrågan.

Vägfrågan har ju varit en stor fråga alltsedan 2009 då Centern först försökte avsluta kommunens ansvar för skötsel och underhåll av enskilda vägar. Då, 2009, protesterade byarna med sådan majoritet att politiken backade och beslutade att inte avsluta sitt ansvar för väghållningen.

2016 tog Centern återigen upp vägfrågan att skötsel och speciellt underhållet skulle gå tillbaka till ”vägs ägare” i byarna. Då, 2016, hände något anmärkningsvärt. Ingen protesterade mot beslutet, annan än Vänsterpartiet som varit konsekvent emot detta under alla år. Alla andra partier hade inget att erinra. Samma gäller Centerns samarbetspartier, Moderaterna och Socialdemokraterna, som lät sig följas med i denna fälla inför valet 2022.

Nu finns det möjligheter till förändring och utveckling. Politiker, prata ihop er och säg upp beslutet i kommunfullmäktige den 27 juni 2022.

De som är insatta i väghållningsfrågor har många praktiska och effektiva förslag på lösningar som många skulle ställa sig bakom.

Positiv bybo

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan