Annons

Annons

Annons

Annons

Gagnef

Insändare
Bottennapp av FK att hänga ut en ungdomspolitiker

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gagnefspolitikern Mathias Bengtsson är ny riksdagsledamot för KD. Tidningens politiske redaktör menade i en ledare att Bengtssons agerande under valrörelsen måste utredas av partiet.

Bild: Harri Sternljung, Arkivbild

Annons

Ledarsidan i FK den 20 september är verkligen ett bottennapp. Att hänga ut en aktiv ungdomspolitiker på detta sätt är verkligen ett lågvattenmärke. En ungdomspolitiker som tar till alla medel för att komma in i riksdagen, dock inget brottsligt agerande.

Annons

Annons

Varför skriver ni inte om SD:s smygpropaganda som dagligen förs i olika medier? Syna ledande SD-politiker och deras förehavande så blir det ingen munter läsning.

Besviken Djuråsbo

---

Gabriel Ehrling Perers, politisk redaktör på Falu-Kuriren, ger svar direkt på insändaren.

Bild: Lars Dafgård

SVAR DIREKT:

Även ”ungdomspolitiker” måste agera med förnuft och tåla granskning. Nu är Mathias Bengtsson inte någon sådan, men i alla fall. Han är ju 24 år, länge aktiv i kommunpolitiken och tillträder strax som riksdagsman. Han är verkligen en politisk kraft att räkna med i Dalarna. Och hans agerande i det aktuella fallet förtjänar kritik.

Falu-Kurirens ledarredaktion tar skärskådandet av SD på stort allvar. Vi har till och med fått nationell uppmärksamhet för just detta. Men självklart är kraven som ställs på SD lika som för alla andra. Ledarsidan står fri från alla partier. Ingen kommer lindrigare undan.

Gabriel Ehrling Perers

Politisk redaktör Falu-Kuriren

Annons

Annons

Till toppen av sidan