Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Vi tar adjö av en kär vän och arbetskamrat – minnesord över Peter Eklund

En riktigt god vän och nära arbetskamrat, Peter Eklund, Borlänge, har gått ur tiden. Vi möttes som motparter i en företagsaffär för över 30 år sedan. Peter gjorde intryck på mig och jag såg att mina svaga sidor var hans starka.

Peter Eklund. Foto: Klockar Mattias Nääs/Arkiv

Annons

Vi kom att börja en resa tillsammans i Bergkvist-Insjön där vi mejslade fram förändringar av sågverksstrukturen i Dalarna. Vi köpte upp konkurrenter tillsammans med Karl Hedin och vi etablerade nya enheter i Baltikum tillsammans med entreprenören Lennart Daniels. Det var intensiva arbetsår där förmågan att improvisera strukturerat var en avgörande framgångsfaktor. Peter var ordningsman och en strukturens mästare i dessa framgångsrika projekt.

Annons

Annons

Peter var också VD i Bergkvist-Insjön i många år under en expansiv period. Kosan ställdes till Insjön i tidiga morgnar och till kvällen åter till Maria och barnen i Borlänge. Ofta med några arbetspärmar under armen. De vackert handskrivna dokument som Peter producerade var alltid imponerande analytiska med en elegant touch och gärna med inslag av Peters lite torra men träffsäkra humor.

Jag öppnade dörren ut till skogen för Peter. En behövlig rekreation fanns att hämta där och Peter blev en i jaktlaget. Han visade noggrannhet även där, med högt säkerhetstänk och insikt om betydelsen av detaljer i hela hanteringen. En lyckosam händelse förra hösten gjorde att ett nytt älgpass döptes till ”Peters tjurpass”. Passet kommer att bära det namnet i eviga tider.

Peter har betytt mycket för familjen Bergkvist och för Bergkvist-Insjön med medarbetare.

Det är med värme och saknad vi tar adjö av en kär vän och arbetskamrat.

Ulf Bergkvist

Styrelseordförande

Bergkvist-Siljan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan