Annons

Annons

Annons

Malung-Sälen

Minnesord över Börje Olsson, Malung – ett långt och rikt liv har tagit slut

2023 hade knappt tagit sin början, förrän Pä Börje Olsson, Malung, hastigt lämnade oss den 7 januari, i en ålder av 88 år.

För makan Elvan, född Karelius, och barnen Peter, Ingela och Fredrik med familjer kommer saknaden att bli stor. Men det är med tacksamhet vi konstaterar att Börje var aktiv in i det sista, och rakryggad avslutade sina dagar på denna jord.

Börje föddes 1934 på Holarna, Malung, som andra barnet i syskonskara av tre. Hans far var Mur Albert Olsson och modern Anna, född Eriksson, från Öje.

Annons

Efter avslutad skolgång och realexamen anställdes Börje vid Statens Vägverk 1953. Han studerade samtidigt på distans till väg- och vatteningenjör. Via tjänstgöringar i Orsa, Gustavsberg, Sälen och Särna återvände Börje med familjen till Malung 1972. Han tjänstgjorde som vägmästare till 1990, och blev därefter placerad i Falun till sin pensionering 1994.

Annons

Börje var mycket idrottsintresserad, och var själv aktiv i många sporter i sin ungdom. Och med hans bortgång är nu alla i det framgångsrika lag som gladde många Malungsbor i slutet av femtiotalet borta.

Under ett par år avancerade Malungs IF från div 4 till div 2, dåvarande näst högsta serien i svensk fotboll, med många minnesvärda ögonblick och matcher.

Hans aktiva karriär fick ett tråkigt slut 1960, då en svår knäskada satte stopp för vidare spel.

Därefter spelade Börje tennis, åkte skidor och var på åttiotalet en uppskattad ledare och tränare i Malungs IF bordtennis.

Förutom idrotten var Börje ett barn av sin tid. Han har gått åtskilliga mil i jakt efter hjortron, blåbär och lingon. Han har tillbringat många timmar på sjöar i väntan på abborrar och röding. Och sen mitten av sjuttiotalet har mycket tid spenderats i sommarstugan vid Hässjön öster om Lima. En oas av fridfullhet som vi barn och barnbarn ömt ska vårda i många år framåt.

Ett långt och rikt liv har tagit slut, och det är med djup sorg och stor saknad vi tackar Börje för allt han gett oss.

Som make, pappa, farfar, morfar och svärfar finns Börje för alltid i våra hjärtan!

Familjen genom sonen Peter Börjesson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan