Annons

Annons

Annons

Nya badhuset i Falun

Debatt
Vi vet att badhusets nya rutiner kan upplevas som problematiska

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar på debattartikeln ”Opraktiska omklädningsrum och felplacerad bastu i nya badhuset”, den 17/1, av Karin Bohlin.

Falu kommun har byggt Lugnets nya badhus med ett modernt tänk, där besökaren ska ha största möjliga integritet. Något som gör att man byter om enskilt – och kan duscha enskilt. Dessutom vill vi ge möjlighet till att familjer kan byta om tillsammans oavsett kön och ålder på familjemedlemmar. Detta gör att vi behöver ha en annan form av ordning i våra omklädningsrum jämfört med hur det sett ut tidigare.

Annons

"Falu kommun har byggt Lugnets nya badhus med ett modernt tänk, där besökaren ska ha största möjliga integritet", skriver Tomas Jons.

Bild: Tomas Nyberg

Annons

Badhuset har ett annat klimat än tidigare simhallen, och både vatten och luft är varmare och då ökar risken för tillväxt av bakterier. Detta gör att kraven på renlighet ökar markant.

Nu ska besökaren först byta om i ett bås, lägga sina saker i en medhavd väska, och sedan gå till ett skåp och låsa in väskan. För att säkerställa en god hygien i hela badhuset är det av största vikt att alla besökare är rena. Därför går man till duschen för att tvätta av sig med tvål/schampo utan kläder, innan det är dags att gå in i bassängutrymmena.

I de gemensamma utrymmena; korridorer, skåpområden och bassängrum ska alla besökare visa respekt för andra genom att ha kläder, badkläder eller handduk/badrock på sig.

Tomas Jons, fritidschef i Falu kommun.

Bild: Tomas Nyberg

Vi är medvetna om att våra nya rutiner kan upplevas problematiska så här i en inkörningsperiod, men försöker att vara så tillmötesgående vi kan för att underlätta gästernas besök. Exempelvis kommer vi att ställa ut fler bänkar i de gemensamma utrymmena.

Vi arbetar också med att hitta en lösning så att bastun kan vara öppen alla mornar, även när familjebadet i övrigt är stängt. Just nu är bastuavdelningen öppen för morgonsimmare på tisdagar och torsdagar.

Annons

Tomas Jons, fritidschef

–––

Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan